image

Bröllopstårta med björktema

Av , , Bli först att kommentera 1

Då har det återigen varit dags för bröllop! Brudparet ville ha en björk-tårta, vilket såklart gjorde oss glada då vi länge funderat på att göra en sådan. Det har verkat så roligt att få göra ett träd, och det kan vi lova att det var! I förväg hade vi skurit till en stencil av OH-papper så att det skulle gå smidigt. Allt gick som det skulle, fram tills att vi skulle börja airbrusha det svarta. Naturligtvis hittar vi inte den svarta färgen. Vi letar överallt, men den finns helt enkelt inte. Vi vet att vi har en någonstans i och med att vi använt den förut (om ni minns savanntårtan), men vart vi har lagt den är en mycket bra fråga. Som tur är så går det ju att använda skumgummi-penslar och vanlig färg, även om det är lite drygare. Resultatet ser ni här under:

image
Tårtan består av en vaniljbotten med citronzest, fylld med hallonmousse och passionsfrukts-curd och täckt med vit-chokladganache och marsipan. Brudparet var mycket nöjda och fick även höra från flertalet gäster att den var mycket god, så den smakkombinationen kan vi rekommendera. :)

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

Skumbanansfluff

Av , , Bli först att kommentera 1

Denna kombination för var helt ny för oss men ack så god! Känns som en riktigt barnslig god fluff som passar till alla barntårtor! Glöm gamla skivade bananer som man själv fick på sin födelsedagstårta, detta är det nya!

 

Skumbanansfluff (Räcker till en 18 cm tårta)

80 g skumbananer
3 dl grädde

Klipp skumbananerna i bitar och värm några sekunder i mikron, tills de blivit mjukare (OBS EJ FÖR LÄNGE, DÅ BLIR DET KLETIGT).

Värm grädden och skumbananerna i en kastrull, får absolut inte koka.

Rör om kontinuerligt.

Häll över i en skål och låt svalna i kylen minst 6 h

Vispa upp fluffet som vanlig grädde.

knapp

 

 

Bli först att kommentera

Traktortårta med skumma bananer

Av , , Bli först att kommentera 4

Idag har vi pysslat ihop en traktortårta till en kille som fyller 2 år. Det blev en tårta med lite bondgårdstema och det är verkligen sådana här tårtor vi älskar att göra! Den fylldes med skumbananfluff, glasskräm och spacklades sedan med mjölkchokladganache. Det är en ny kombination vi aldrig prövat förut men när vi provsmakade den kändes det som en fullträff!! Recepten lägger vi ut lite senare i veckan.

 

FullSizeRender-20

FullSizeRender-24

FullSizeRender-23

FullSizeRender-25

FullSizeRender-26

Bli först att kommentera

Bröllopstårta!

Av , , Bli först att kommentera 5

Här är senaste tårtan som vi gjorde till bröllopet förra helgen! Eftersom det var en utav oss som gifte sig så ville vi göra en tårta som gick att förbereda så mycket som möjligt innan själva dagen, samt att den skulle gå i guld, rosa och vitt. Fyllningarna var jorgubbsmousse och vaniljpannacotta med crunch av vitchoklad med poprocks samt färska skivade jordgubbar. Dessa fyllningar valdes för att de är så vansinnigt lätta att göra och förbereda samt otroligt goda !

Tårtan täcktes med vit choklad ganche och marsipan. Nedersta tårtan sprayades och målades sedan i guld. Andra tårtbotten är sprayad i ett vackert mönster medan den övre är vit med enkla rosor ovanpå.

tårta

20160604_204206

Bli först att kommentera

Tårtfyllning: vaniljpannacotta

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu har vi verkligen fullt upp! I helgen gifter sig en utav oss och självklart ska vi göra våran egna tårta. Kvällen har spenderats med att göra x antal vaniljpannacottor. Detta blir ett utav lagren i bröllopstårtan. Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar pannacotta och att ha denna som tårtfyllning känns superroligt! Denna fyllning är ny för oss men vi provgjorde den för någon månad sedan och redan då insåg vi att det skulle bli en ny favorit! Den går utmärkt att frysa in i springformen och när det är dags att montera ihop tårtan tas den bara fram ur frysen; perfekt och tidsbesparande!

Vaniljpannacotta fyllning (Räcker till ett lager på 24 cm)

5 gelatinblad

2 dl mjölk

2 dl grädde (+ 2 dl grädde)

2 ägg

2 msk maizena

2 msk socker

1 tsk vaniljpulver

 

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Blanda mjölk, 2 dl grädde, ägg, maizena och socker i en tjockbottnad kastrull.

Värm upp under omrörning tills den blivit lite tjockare, den får ej koka!

Tillsätt vaniljpulver och gelatinbladen och låt svalna.

Vispa 2 dl grädde och vänd sedan ned det försiktigt i pannacottan.

Klä en springform i gladpack och häll i pannacottan.

Låt stelna i kylen alternativt i frysen.

 

Bli först att kommentera
image

Mera leveranser

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu har vi fått hem två stycken nya spets-mattor. Ätbar spets tycker vi är så otroligt snyggt, så då är det väldigt roligt att få nya mattor att göra av. Denna gång beställde vi mattor som har två av samma spets-sort per matta så att vi kan spara lite tid. Förhoppningsvis får ni se resultatet av åtminstone en av mattorna inom kort. :D

Bli först att kommentera

Airbrush + stenciler = SANT!

Av , , Bli först att kommentera 2

image

Som vi sagt tidigare köpte vi en airbrush åt oss själva i julklapp. Vi är rätt överens om att det är det bästa köp vi gjort hittills – det är så roligt att använda den på våra tårtor, om så för att färglägga (som stammen på smurftårtan) eller använda tillsammans med stencil (som solnedgångstårtan). I framtiden tänker vi även att vi ska bli tillräckligt duktiga på att måla med airbrushen. Dock dröjer det nog tills vi fått så mycket övning att det blir riktigt snyggt, så fram tills dess är vi mycket tacksamma över möjligheten att använda stenciler. Till solnedgångstårtan skar vi ut våra egna, men nu har vi köpt några nya som vi ser fram emot att få testa.

 

Bli först att kommentera

En till leverans

Av , , Bli först att kommentera 2

imageWihoo, ännu en leverans – denna gång med airbrush-färg och pulverfärg i guld. Vi har en tårta inplanerad som delvis ska vara i guld och våra sökningar på google har visat att om vi först airbrushar tårtan och därefter penslar på pulverfärg så ska färgen bli bra, så nu hoppas vi att vi kan få till en riktigt snygg färg. Guld är ju annars en lite svår färg att få riktigt snygg, i alla fall om det ska vara stora delar.

Någon som har något annat bra tips för att få en riktigt snygg guldfärg?

 

Bli först att kommentera
deltagare

Forts. Tårtslaget

Av , , Bli först att kommentera 1

Alldeles för kort stund sedan började detta fantastiska program visas på 7:an. Nu, 5 avsnitt senare, är deltagarna redo för final. Johanna, Ed och Linda blir det som slåss om titeln. Vår största besvikelse är att inte Lisa är med i finalen, en av våra absoluta favoritbloggare. Som tur är så har vi fortfarande en favorit kvar (som även råkar vara en annan favoritbloggare), nämligen Johanna. Delvis hejar vi på henne för att hon är från Umeå, men såklart mest för att hon är så otroligt duktig. Titta bara på tårtorna hon bakat under denna säsong:

j1 j2 j3 j4 J5

Nu håller vi tummarna för att det går hela vägen för Johanna, vilket vi får se på torsdag i Det stora tårtslaget!

Bli först att kommentera
Etiketter:
image

Leverans

Av , , Bli först att kommentera 2

Det är alltid så roligt att få paket då dessa allt som oftast innehåller tårtgrejer. Denna gång var det våra beställda pion-utstickare och veiner. Så roligt, pioner är ju så vackra blommor och fantastiskt fina att ha på tårtor. Titta bara på dessa vackra bilder:

Nu behövs det bara en tårta att sätta pionerna på också, men förr eller senare får vi vår chans. :)

 

Bli först att kommentera