Verktygstips

image

Som många av er säkert redan vet så kan det vara svårt att få jämna, fina kanter när man skär i sockerpasta eller gumpaste. Vi har länge använt oss av skalpeller, vilket i och för sig fungerat rätt bra. Enda nackdelen är att de så otroligt fort blir slöa. Inte så konstigt kanske, socker är väl inte det bästa för knivar av något slag… Men för ett tag sen var jag och spanade runt på Clas Ohlson. Helt klart en av mina favoritaffärer att gå och spana i, man vet aldrig vad man kan hitta som är användbart i bakandet. Denna gång föll mina ögon på en sådan som ni ser till höger. Billig som den var kändes det helt klart som något att testa.

Sagt och gjort, nästa tårt-session användes kniven för att skära till kanter och resultatet blev jättebra! Jämna och fina kanter. Det bästa är att så fort den börjar bli lite slö är det bara att bryta av toppen och få en helt ny egg. Refill-knivar kostar lite och ingenting. Som ni hör så är vi helt klart nöjda och skulle rekommendera en liknande till alla som håller på med tårtdekor. Ett utmärkt användningsområde utöver att skära kanter är att skära bort överbliven gumpaste/sockerpasta vid användning av silikonformar.

OBS! Glöm inte bort att ha skärbräda eller liknande under, för kniven är verkligen vass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.