Lemon curd-mousse

Här kommer receptet på citroncurd-moussen som vi använt i bland annat den här tårtan. Både recepten på lemon curd och lemon curd-moussen är tagna härifrån.

Lemon curd

2 stora citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizerna
2 ägg + 2 äggulor

Gör så här:

1. Tvätta av citronerna. Koka upp citronsaft från 1,5 citron tillsammans med rivet skal från båda citronerna, socker och smör. Sila av vätskan.
2. Blanda ut maizena i saften från den kvarvarande halv citronen, rör ned i den silade vätskan.
3. Vispa samman ägg+äggulor och rör ned i vätskan. Sjud tills den tjocknar.
4. Häll över i en ren skål och låt svalna.


Lemon curd-mousse
(2 lager i en 24:cm tårta)

1 sats lemon curd
5 dl grädde
200 g färskost
Ca. 2-4 msk florsocker

Gör så här:

1. Blanda lemon curd med färskost.
2. Vispa grädden, vänd ned lemon curd-blandningen.
3. Tillsätt florsocker efter smak. Vi gillar den lite syrlig så tar därför inte så mycket florsocker.

Mums! Passade utmärkt tillsammans med gelehallon-fluff som är en väldigt söt fyllning.

En kommentar

  1. Pingback: Boktårta | sockerchock

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.