Misslyckande

Innan vi lägger på marsipan på tårtan ser vi alltid till att fodra den, För er som inte vet vad fodra är så innebär det att täcka marsipanen med ett tunt lager fett för att skydda den mot grädden. Som regel använder vi rapsolja då den går lätt att pensla ut och inte smakar något.

Två gånger har vi dock haft slut rapsolja och istället använt smör&rapsolja. Den förra gången blev tårtan lite konstig, marsipanen betedde sig inte riktigt som vanligt. Vi funderade en del på vad som gått fel, men kom inte på några väldigt bra förklaringar. Men nu då vi använt smör&rapsolja en gång till känns det som att vi är lösningen på spåret…

image

– Detta var vad som mötte oss när vi skulle åka ut med tårtan. Vi har aldrig tidigare varit med om att marsipanen smält på detta sätt.Som tur är så var tårtan en gåva och inget som någon skulle betala för, men det är ju ändå inte särskilt roligt. Som tur var så var det mesta som hade smält på baksidan, så det mesta gick att torka bort. Ett tag såg den helt okej ut, men efter en bilfärd hade marsipanen smält ännu mer. :/

 

image

image

Väldigt tråkigt, och det blev bara sämre. Efter någon timme var marsipanen helt smält och gled ned från tårtan som ni kan se här till höger. Nu kan vi ju inte veta att det var smör&rapsoljan som satte käppar i hjulet för oss. Man ska ju kunna använda smör för att fodra marsipan, men vi är rörande överens om att det inte är värt att testa igen. I framtiden får vi helt enkelt se till att ha rapsolja hemma.

Trots det (enligt oss) fatala misslyckandet så var både mottagaren av tårtan och de gäster som åt den nöjda. Även denna tårta var med lemon curd-mousse och geléhallon-fluff och det var mycket uppskattat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.