Modelleringschoklad
Nästa tårta på schemat ska dekoreras med chokladrosor. Ett perfekt tillfälle för oss att testa på modellerings-choklad. Vita och mörka rosor gjorde vi och vi tänkte visa här hur vi gick till väga. Men först kommer här ett recept på mörk och vit modelleringschoklad.
Mörk modelleringschoklad
100 g mörk choklad (det mesta utom blockchoklad fungerar)
50-60 g glykos
Gör så här:
1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Låt chokladen svalna till fingervarmt och blanda i glykosen.
3. Låt stå i kyl minst 2 h.
Vit modelleringschoklad
200 g vit choklad (det mesta utom blockchoklad fungerar)
1/2 dl vit sirap
Gör så här:
1. Smält chokladen över ett vattenbad.
2. Låt chokladen svalna till fingervarmt och blanda i vit sirap.
3. Låt stå i kyl minst 3 h.
Senaste kommentarerna