Annorlunda bröllopstårta

För ett tag sen fick vi en beställning på en kanske lite ovanlig bröllopstårta. Beställningen var på en avlång, grön tårta med en lerväg i mitten och motorcyklar uppe på. Vi bad den blivande bruden skicka några inspirationsbilder, så vi kunde se ungefär vad hon tänkte. Vi fick helt klart en annan typ av bilder än vad vi brukar få när andra skickar inspirationsbilder till en tårta.

imageimageimage

Utifrån detta skulle vi då ge oss på att göra motorcyklar i gumpaste. Jag kan meddela att det helt klart inte är det lättaste vi någonsin gjort. Det tog många timmar och en hel del kraftuttryck innan vi till slut fick ihop något användbart. Så här blev resultatet:

motor6 motor4

motorSjälva tårtorna var vaniljbotten med kolakräm och vaniljmousse, täckt med vaniljsmörkräm och marsipan. ”Leran” är en lite mjukare chokladganache och granarna är glasstrutar spritsade med smörkräm. Vi passade även på att använda oss av vår älskade airbrush på gräset och granarna. Kanske inte en tårta ni kommer se på många bröllop. Men bruden blev jättenöjd och i efterhand har vi fått höra att även gästerna tyckte att det var en väldigt fin (och god) tårta.

motor2

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.