Underbar lemoncurd

Lemoncurd är en perfekt blandning egentligen; söt och syrligt i en underbar len kräm. Jag brukar breda ut ett lager i en tårta, blanda med grädde och ha till bakverk eller varför inte en klick när man äter ost & kex?

Just denna ska jag ha till tårtan på lördag. Jag vill bryta av det söta med något syrligt så ett tunt lager av lemoncurd är alltid en bra lösning!

Lemoncurd (räcker till 2 lager i en 24 cm tårta)

4 citroner
4 äggulor
2 ägg
4 dl socker
200 g smör

Skölj citronerna.
Riv skalet fint samt pressa ut saften i en skål.

Vispa äggula,ägg och socker i ca 2-3 minuter i en rostfri bunke.
Tillsätt citronsaften och rör runt.
Sätt bunken över ett vattenbad.
Rör runt tills krämen tjocknat, ha tålamod detta tar ca 15 minuter!

Stäng av plattan.
Skär smör i småbitar och klicka i dem i citronkrämen och rör tills det smält.
Förvara i kylskåp

 

IMG_6014

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.