Tack-tårta

Då var det slut på Sundsvallsvistelsen. Skönt att åka hem igen, men otroligt sorgligt att lämna ett jobb man trivts så bra på!

En tack-tårta blev det såklart, Med de godaste smaker jag vet – choklad, kola och jordnötssmör. Utgick från detta recept, men med lite förändringar. Jag skar botten i fyra delar och gjorde ett tjockt lager med jordnötssmörskrämen i mitten (måste fyllas i formen, annars rinner den ut) och karamelliserade mjölken på första och andra lagret. Ett av lagren med karamelliserad mjölk fick även hackade jordnötter. Dessutom gjorde jag en choklad-sockerlag (recept nedan) och penslade två av bottnarna med.

Dekorationerna är gjorda av modelleringschoklad och målade med pulverfärg utblandad med lite sprit. Texten och borderna är spritsade med vispad mjölkchoklad-ganache.

IMG_4403

Tårtan blev mycket uppskattad. Nästa gång tror jag att vi använder hackade jordnötter på båda lagren kola. Choklad-sockerlagen passade bra för att balansera upp den söta mjölkchoklad-ganachen.

Choklad-sockerlag 

  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • 1/4 dl kakao

Gör så här: rör ihop och värm på spisen tills sockret smält.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.