Rabarbercurd

IMG_6115

För någon vecka sedan anordnade vi en pannkakstårtefest för Ebba och de andra tjejerna på gatan. Jag hade precis fått hur mycket rabarber som helst av farmor så jag tänkte att en pannkakstårta med syrlig rabarbercurd, grädde och jordgubbar skulle bli underbart gott.

Denna rabarbercurd är helt fantastisk god och man kan sitta och äta skedar direkt ur burken. Jag fyllde även mina ”rabarbercurd grottor” med denna curd!

Rabarbercurd
300 g ansade rabarber
2 dl socker
Saft och skal från 1/2 citron
3 ägg
50 g smör
Röd karamellfärg

Tvätta och skala rabarbern.
Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull.
Tillsätt sockret och låt koka tills rabarbern blivit mjuk.
Ta av från värmen och mixa till en slät puré
Häll blandningen i en rostfri bunke och låt svalna

Rör ned saft och skal från citron
Vispa ned äggen, ett i taget.
Placera bunken över ett vattenbad
Rör om hela tiden tills krämen tjocknat eller uppnått en temperatur på 75grader.

Ta av från värmen och tillsätt smöret lite i taget.
Rör om tills allt smör är smält
(Du kommer nu tro att curden är för lös men den tjocknar när den kallnat i kylen)
Häll upp i en väl rengjord burk
Förvara i kylen i en vecka eller frys in den!

Receptet är hittat här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.