Blåbärsbullar
Blåbärsbullar
100g smör
3dl mjölk
50g jäst
3/4dl strösocker
8-9 dl vetemjöl special
2-3 dl blåbär
2msk strösocker
1 msk potatismjöl
ägg
Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
Smula jästen i bunke och häll mjölken över.
Rör om tills jästen löst upp och tillsätt socker.
Tillsätt ca 8 dl mjöl i hushållsassistenten och arbeta degen snabbt till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda blåbär, socker och potatismjöl.
Dela degen så att varje bulle väger ca 40 gram.
Rulla och lägg i bullform.
Gör en grop mitt i och lägg i blåbär.
Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 5-8 minuter.
Senaste kommentarerna