Sonja(s) blogg

Jag är bekymrad

I Vännäs liksom i 90% av alla kommuner i Sverige ökar behovet av försörjningsstöd kraftigt.  När man tittar lite närmare så ser man att det är många som inte får arbetslöshetsersättning eller sjukersättning motsvarande socialbidragsnormen. Då tvingas  man söka hjälp hos kommunens socialtjänst för att överleva.

Det innebär att vi fått en ökad fattigdom där inte bara vuxna utan även väldigt många barn far illa. Idag lever vart sjunde barn under fattigdomsstrecket i Sverige. Skrämmande tanke. Hur många barn känner du som har det så?  

Vi har fått ett mera ojämlikt samhälle med alliansens politik. Allt går inte att skylla på den ekonomiska krisen utan många förändringar som är gjorda i våra trygghetssystem är väl planerade utifrån strategin att klyftorna mellan olka grupper av människor skall öka.

Då är det bra att veta att några av socialdemokraternas mål inför nästa mandatperiod är att bekämpa barnfattigdomen och socialbidragsberoendet.

Jag tycker att just bekämpa barnfattigdomen är bland det viktigaste vi kan göra för vår gemensamma framtid.

Vi måste värna om alla barns rätt till en trygg uppväxt, ett jämlikt samhälle där barnen inte skall begränsas av om deras föräldrar är tex sjuka eller arbetslösa. Alla barn är lika mycket värda och skall ges samma möjligheter i livet.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.