Sonja(s) blogg

1:a maj

 

 

Så har vi gått i årets 1.a maj tåg. Jag var lite orolig att vi skulle bli få då regnet hängde i luften. Det visade sig vara obefogad oro. Det var  många som kom så vi blev ett långt tåg. Det är mäktigt att gå där med musikkåren i spetsen och alla fanorna vajande i vinden.

Då känns det att vi är en stark kraft som tror på ett jämlikt och solidariskt samhälle. Vi kommer att tillsammans bekämpa de ökade klyftorna i samhället och de orättvisa levnadsvillkor som det har blivit de sista åren med alliansen vid makten.

Med dagens talare i Vännäs känner jag mig ännu mera peppad inför uppgiften att arbeta för att vi får ett regeringsskigte i höst.

Vi måste få så många som möjligt att inse att det är ett systemskift på väg med alliansens politik. Ett systemskifte som ger ett samhälle där det gäller att ta för sig, att ensam är stark, att om jag har pengar så kan jag skaffa mig det jag behöver, De som inte har resurser får skylla sig själva.

Så vill jag inte ha det. Jag vil ha ett samhälle där vi solidariskt tar ansvar för varandra. De som är gynnade och har mycket skall bidra med mera än de som redan har svårigheter att få det att gå ihop.

Det blir en tuff uppgift att rätta till alla de orättvisor som det blivit i vårt land. När vi kommit i regeringsställning kommer vi inte att kunna göra allt på en gång. Men vi kommer att steg för steg arbeta för att människor skall få en dräglig tillvaro. Vi kommer att arbeta för att klyftorna skall minska och att alla människor skall omfattas av trygghetssystem som det går att leva på. 

Och vi kommer att göra det med ett stort ansvar för ekonomin.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. fundersam

    Men vad blir skillnaden i Vännäs….inget, det finns ingen skillnad på rött eller blått i Vännäs alla är alltid överens….märkligt….så alla röstar som man gjort enligt tradition…hoppas verkligen på sidbyte inom kommunen byskolorna har blivit ett litet uppvaknande….

  2. Sonja Eriksson

    Kul att du tar upp byskolorna som varit och är en prioriterad fråga för oss även om centern gjort vad de kunnat för att hävda motsatsen.

    Jag håller med om att vi många gånger är överens i Vännäs men skillnader och diskussioner finns, även om inte allt blir offentligt i protokoll.

  3. Hans-Inge Smetana

    Jo jo du vill vi ska tillbaka till bidragsberoende. Tillbaka till mass förtidspensionering. Det om nåt är väl utanförskap och vilken solidaritet ligger i det? Det hade varit intressant att se hur den ansvarsfulla ekonomiska hanteringen du pratar om i en genom tidernas tuffa lågkonjunktur. Då hade vi med all sannolikhet inte som medborgare haft en extra månadslön i börsen och dessutom är det land i Europas som klarat lågkonjunkturen bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.