Sonja(s) blogg

Ta kommandot

Sitter och hör regnet smattra mot fönstren. Ibland kan det vara mysigt men nu får det vara nog. Dessutom mullrar åskan. Om det vore möjligt så skulle jag vilja fördela regnet till de som verkligen behöver det. Tex platser där  det varit långvarig torka. Men vädret är en sak som vi inte råder över.

Däremot är det många andra saker som vi kan råda över. Man måste bara bestämma sig för vad man vill och hur man vill att framtiden skall se ut. Vi kan tillsammans styra över hur samhället skall se ut och i ett mindre perspektiv kan vi var och en styra över hur man själv skall leva och hur det egna livet skall fortgå.

Det är väldigt lätt att ha synpunkter på andra eller på saker långt ifrån en själv. Betydligt svårare är det när man själv måste ta ett beslut som kommer att ha betydelse för den egna personen och/eller andra människor i den absoluta närheten. Allt blir då så konkret och man kan verkligen inte undgå att se konsekvenser över vad beslutet leder till.

Nu är det säkert någon som protesterar och tycker att det finns omständigheter som vi inte kan styra över. Det finns det absolut, men om man riktigt funderar så är det säkert  i dessa omständigheter något man kan styra över.

Ta till vara de möjligheterna och ta kommandot. Låt inte någon "låt gå mentalitet"  få övertaget både vad gäller det lilla och det stora perspektivet. För mig har ett sätt att ta ett ansvar för hur jag vill leva varit att engagera mig politiskt. Genom att jag har engagerat mig i politiken så medverkar jag till att bygga ett samhälle som jag tror på. 

Jag hoppas att det blir fler som vill engagera sig i politiken. Man kan göra det på olika sätt allt efter sitt intresse och efter hur mycket tid man kan och vill lägga ner.

Det är kul att vara politiskt engagerad.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Fina och kloka ord, Sonja, men…

    Jag tycker fortfarande att Socialdemokraterna brister på en viktigt punkt i Vännäs, när det ännu inte ”tagit kommandot” över de politiska skrivandet i VK-bloggen. Enligt mig mening är det det rent av skitdåligt, att ni fortsätter att låta de borgerliga nästan helt dominera där, även om de nu tycks ha tappat stinget en aning.

    Grattis på morsdag är det nog inte min sak att säga, men jag gör det ändå.

  2. Hans-Inge Smetana

    Håller med dej Sonja man ska ta kommandot. Det är samma incitament för mig varför jag engagerar mig i samhällsbyggandet.

    Sen gör det inget om VK-bloggen svämmar över av ”alliansare”. Låt Kalle fortsatt vara orolig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.