Sonja(s) blogg

Höjd fastighetsskatt i Vännäs???

I dag kom ett tydligt besked från de rödgröna partierna om fastighetsskatten:

"Med det rödgröna förslaget till förändrad boendeskatt får närmare 99 % av villorna sänkt eller oförändrad skatt. Även nästan en miljon lägenheter får sänkt skatt. Drygt en procent av villorna i Sverige får höjd fastighetsskatt – vilket skapar ett ekonomiskt utrymme att bl.a. sänka skatten för villaägare med små inkomster. I Stockholm är det färre än 1/10 av husen som får höjd fastighetsskatt."

Det handlar om villor med ett marknadsvärde på mellan 6,5 och 7 miljoner som kommer att få höjd skatt. Bor man i ett sådant hus så har man råd att betala lite mera i skatt.

Mig veterligt så är det ingen villa i Vännäs som har ett sådant marknadsvärde. Alltså ingen i Vännäs kommer att drabbas av höjd fastighetsskatt.

Jag hoppas att medierna kommer att vara ärliga nog att redovisa att det är villor i det prisläget som drabbas. Dessutom finns det i förslaget en begränsningsregel som gör att om du har låg inkomst så reduceras skatten.

 

Ni kan läsa mer om vårt förslag på rödgrön.se:

http://www.rodgron.se/bloggen/endast-drygt-en-procent-av-husen-ska-omfattas-av-den-hogre-fastighetsskatten/

 Svenska Dagbladet skriver i dag också om det rödgröna beskedet om fastighetsskatt:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rodgron-svang-om-fastighetsskatt_5150597.svd

Rösta Rött  den 19 september.

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    SOnja du har glömt en sak. DEls är sverige större än enbrat Vännäs. Så med er politik drabbas ju större områden.
    Din slutsats att om man bor i så dyra villor har man råd att betal lite mer är rätt i första andetaget. Men vi ska ha klart för oss att fastighetsväret är ett fiktivt värde som löses ut först när jag säljer. Det är itne som annan placering jag kan sälja då jag behöver pengar, för då rasar priset. Det finns gamla som bor i hus som man bott i länge och andra sålt sina hus bredvid och fått mycklet för dem o då ska de också drabbas som bor kvar. Fast skatten ör en orättfärdig skatt.

  2. Hans-Inge Smetana

    Det finns bättre lösningar som vi drivit men inte fått gehör för fullt ut. Att man betalar extra när man säljer huset för då har man råd att betala skatt om man får så mycket för huset. Då blir det en skatt på det man fasktiskt fått in och då är det rätt. Men ge er inte på gmla som bor i sina hus som man köpt för länge sedan och deras fiktiva värde är högt. Har mött gamla som tvingats sälja för man har inte råd att betala fastighetskatten som kan bli tusenlappar i månaden. Helt förkastligt!

  3. Sonja Eriksson

    Pensionärer eller fastighetsägare med små inkomster kommmer att skyddas med en begränsningsregel som innebär att man max ska behöva betala fyra procent av sin inkomst i samlad fastighetsskatt (inklusive s.k. fastighetsavgift).
    Begränsningsregeln utvidgas så att alla omfattas – inte bara pensionärer. Det betyder sänkt fastighetsskatt för dem med små inkomster. Även sommarstugeägare ska omfattas av begränsningsregeln.

    Att någon skall behöva lämna sitt hus pga vårt förslag till fastighetsskatt är skrämselpropagande utan sudstans.

  4. Ann-Louise

    Fastighetsskatten är rakt igenom orättvis och felkonstruerad, precis som Hans-Inge Smetana skriver! Ytterligare en anledning att inte rösta rödgrönt i valet!

    Eller tycker du inte att vi svenskar beskattas tillräckligt hårt redan, Sonja (s)?

  5. Sonja Eriksson

    Svar till Ann-Louise (2010-08-25 09:24)
    Jag tycker att de minskade skatterna för den allra rikaste delen av vår befolkning är skamlig. De har råd att betala lite mera i skatt.
    Tex så har Reinfeldt m fru fått en skattelättnad med över 100 000 kr per år. Den skattelättnaden har sjuka och arbetslösa fått betala. Menar du verkligen att det är rätt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.