Sonja(s) blogg

Försörjningsstöd eller vård av våra gamla eller handikappade?

Tänk om våra gemensamma skattepengar fick gå till det de är tänkta till. Jag tänker på alla pengar som nu betalas ut till försörjningsstöd som egentligen inte skulle behövas om vi hade haft en regering som tagit ansvar för alla medborgare i samhället. Inte bara värnat om att de som har, skall ha mer.

När jag tittar på utbetalning av försörjningsstöd här i Vännäs så visar det sig att det är väldigt många som är arbetslösa utan ersättning eller med alldeles för låg ersättning. Man har alltså inte ersättning som motsvarar socialbidragsnorm. Ersättningen är så låg att man måste söka bidrag för att överleva.

Så skall det inte vara. Det måste vara ekonomiskt möjligt att vara med i en a-kassa. Idag är det alldelesa för många som måste avstå från det därför att man inte har råd.

Dessutom så är den ersättning som man får, om man nu har råd att vara med, alldeles för låg. Arbetslöshetsförsäkringen borde fungera så att den är tillräcklig, man skall inte behöva söka hjälp från andra system för att klara sin vardag.

De pengar som går till försörjningsstöd behöver vi i vården av våra gamla och handikappade. Idag fungerar det så att vi måste spara på övrig verksamhet för att ha råd med försörjningsstödet. 

Så vill inte vi socialdemokrater ha det. Vi vill ha en arbetslöshetsförsäkring som alla har råd med och som har en ersättningsnivå så att man klarar sig utan att behöva söka försörjningsstöd.

Vi vill inte behöva försämra för våra gamla och handikappade därför att alliansen har sett till att fler måste ha försörjningsstöd.

Rösta på socialdemokraterna för att få en vettig arbetslöshetsförsäkring.