Sonja(s) blogg

Lyckan av att ha barnbarn

Sitter just nu och tittar på mitt minsta barnbarn. Tänk vad små de är och vad fort det går att de växer upp. Jag har nu ett barnbarn som är 4 veckor, ett barnbarn som är 5 mån och ett som är 2, 5 år. Det händer mycket på några månader och ännu mera under de första åren. Känns som att vi har en härlig tid framför oss med att få vara med när de växer upp.

Vi är väldigt lyckligt lottade som får ha dem nära oss. Många får leva med att deras barnbarn bor långt bort och inte kunna vara med i deras utveckling som man kan när man träffas ofta.

Vad kommer att hända under dessa, våra barnbarns livstid? Kommer de att få bra liv?  Vilka händelser kommer att forma och påverka dem? 

Alla barn är söta och oskyldiga när de föds och alla har rätt till ett bra liv. Men alla får inte de förutsättningar som behövs. Då måste vi tllsammans se till att det finns stöd till dem som behöver. Det kan vi göra genom att vi bryr oss om varandra och genom samhällets resurser.

 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Märta

    Att man väljer att ta ett jobb någon annanstans är väl knappast kommunens fel, även om kommunen som arbetsgivare valt att låta någon avsluta sin anställning? Sedan är det väl inget som hindrar dig från att flytta till samma kommun som ditt barn och hans mamma?

  2. Fredrik Granroth

    För det första måste man flytta dit man får jobb.För det andra så valde hon inte att sluta.För det tredje så bor de i en etta på 16 kvm i andra hand För det fjärde så kostar en barre 2,5 mille och uppåt vi inte har råd med.Men kan du Märta hjälpa oss är jag tacksam.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.