Sonja(s) blogg

Är det en God Jul för alla?

Så var julen förbi. Så mycket förberedelser för många av oss och så fort den går förbi. Men än är det en tid som vi kan se alla fina utebelysningar och allt julpynt. Jag tycker att det är mysigt med jul. Det är trevligt med alla tända ljus och tomtar här och där.

Det är också kul att samla till släktkalas och ha tid att umgås med varandra. Jag är lyckligt lottad som finns i en trygg familj, Det är jag tacksam över. Alla har det inte så. Det är något som man ibland som ordförande i vård- och omsorgsnämnden blir mycket väl medveten om. 

En del i uppdraget som ordförande är att besluta om akuta omhändertaganden av barn eller missbrukare. Det är aldrig kul att tvingas göra detta men när man gör det finns inget annat val.

När det akut måste omhändertas ett barn så känns det alltid tungt. Det har hänt mycket innan man tvingas till ett sådant beslut. Extra tungt kan det kännas om det är kring en större helg där man förväntas finnas i en trygg familj. Vad har barnet varit med om innan det kommer till beslut om omhändertagande? Kanske under en lång tid.

En annan sida av saken är att det bra att vi har ett sådant system där man kan akut omhänderta en person som far illa, där det är risk för allvarlig skada.

Att vi har en kvalificerad socialtjänst som ser till barnets eller missbrukarens bästa.

Att vi har en socialtjänst som arbetar långsiktigt för ett bättre liv för de som behöver den hjälpen.

Det känner jag mig trygg med att vi har i Vännäs.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.