Sonja(s) blogg

Nystart- för tillväxt och rättvisa.

Jag tycker det var befriande att höra Håkan Juholts tal idag. Det blev ett tydligt besked om att våra grundläggande värderingar är det som vi måste arbeta för att göra tydliga för alla.

Det var något som vi inte lyckades tillräckligt bra med i valet.

Jag är speciellt glad över hans ord vad gäller jämställdhet. Utan jämställdhet så kommer vi inte att kunna bygga det samhälle vi vill ha. Det är dags att ta tag i det på ett starkt och tydligt sätt.

Jag tänker tex på villkoren för alla kvinnor som arbetar i vården. Vårdarbete är ett kvalificerat arbete som inte uppskattas tillräckligt. Vi måste se till att det är möjligt att försörja sig på sin lön. Det innebär att både tjänstgöringsgrader och löner måste höjas.

För att göra detta krävs det en annan politik från regeringshåll.

Kommunerna lever under en mycket ansträngd ekonomi så hur stora ambitioner man än har som kommunpolitiker så är man låst vid att det saknas pengar. Kommunerna måste få medel för att kunna rätta till den ojämlika arbetsmarknad som det innebär med att de som arbetar med mjuka värden betalas sämre än de som arbetar med hårda värden.

Men för att göra detta krävs det att man i grunden tycker att alla människor är lika mycket värda. Och då handlar det lika mycket om jämlikhet mellan kvinnor och män som hur man värderar de som arbetar i vården respektive i industrin.

Jag tror inte att det kommer att hända så mycket med nuvarande regering men efter nästa val när vi får Håkan Juholt som statsminister så har jag stora förhoppningar om att det kommer att bli skillnad.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. johan Söderling

    Du fångar den känsla som genomsyrar många av oss som är på kongress ”och den ljusnande framtid är vår”. Jag har ju inte pratat med alla och kan därför inte skriva alla, men jag tror alla upplever det som de jag pratat med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.