Sonja(s) blogg

Vännäs goda mat!

Jag förstår inte den diskussion som det varit i Vännäs den sista tiden vad gäller maten på vår äldreboenden. Vi har enligt rekommendationer från Livsmedelsverket och Socialstyrelsen ännu bättre anpassat den mat som serveras till våra äldre utifrån de behov de har. Vi serverar god, näringsrik mat i tillräcklig mängd. Vi tar individuella hänsyn så att varje person skall få det som är allra bäst för den personen.

Dessutom så är jag övertygad om att personalen gör allt vad de kan för att göra måltiden till en trevlig och betydelsesfull stund på dagen. 

I andra fall så brukar det hela tiden låta att man skall ta hänsyn till individuella behov men det gäller tydligen inte när det gäller mat, i alla fall för vissa som nu kritiserar oss.

För mig så är det dock viktigt att vi kan ta hänsyn till varje persons specifika behov. Jag tycker att vi med vårt nya kostsystem har höjt kvaliten betydligt vad gäller den mat som serveras i våra äldreboenden.

Jag tycker att det är tråkigt att något som är en stor kvalitetshöjning skall utmålas som så negativt.

Dessutom, hur man kan göra en stor sak över att matsedeln på vår hemsida var felskriven sista veckorna i december, det är även det mycket svårt att förstå. Jag kan inte tänka mig att någon kan ha trott på fullt allvar att vi inte skulle servera julmat.

 

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Hårt arbetande

  Jag säger bara 1,5 köttbulle. Blir det billigare boende för en brukare med det lilla behovet? På vad baserear ni er uträkning på just näringsbehovet hos en människa?

 2. Sonja Eriksson

  Svar till Hårt arbetande (2011-11-25 07:42)
  Har du tänkt på att en köttbulle kan variera mycket i storlek?
  Om du läser allt jag skrivit så ser du att vi planerar maten utifrån rekommendationer från Livsmedelsverket och Socialstyrelsens rekommendationer. Det är alltså inget vi hittat på utan baserat på den kunskap som finns vad gäller vad som blir bäst för en gammal och sjuk person.
  Vad gäller kostnad så skulle jag tro att det är betydligt dyrare med den extra näringsrika maten, alltså de mindre portionerna, men kostnaden är något som vi inte alls har beaktat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>