Sonja(s) blogg

En omtumlande dag men början till något nytt!

Idag finns det många ledsna och vilsna socialdemokrater. Jag tror att oberoende om man ville eller inte ville att Håkan Juholt skulle fatta beslutet och avgå så är det en oerhört sorgsen händelse för oss alla det som hänt idag.

Att den person som valdes av en stor kongress känner sig tvungen att avgå efter så kort tid som ordförande känns nästan overkligt även om man nästan förstod att det skulle vara oundvikligt. Hur kommer det nu att bli? Hur ska vi kunna bli starka som parti igen? Hur skall vi kunna få människor att sympatisera med oss igen?

Jag väljer att se detta som början till något nytt, början till något ännu bättre. Egentligen så är det ju inte så viktigt vem som är vår partiledare, det allra viktigaste är ju vår politik. Nu måste vi bli bättre på att formulera oss, bättre på att lyfta fram våra viktiga frågor. Vår ideologi står ju kvar, vi måste bara göra den tydlig för alla. Och det måste vi alla socialdemokrater hjälpas åt med.

Nu bör vi ju slippa den enorma fokuseringen på en person som det varit det senaste halvåret och då bör fokus hamna på politiken istället. Då blir det roligt igen och då kanske vi kan få fler som vill kalla sig socialdemokrater, kanske till och med bli aktiva socialdemokrater.

Jag är övertygad om att det finns väldigt många människor som i grunden anser att vi skall ha ett solidariskt samhälle där alla är lika mycket värda och att socialdemokratin är vägen dit. Men det som hänt omkring Juholt har tagit allt för stort fokus så de väsentliga frågorna har kommit bort. Nu är det dags att det som är viktigt kommer fram istället. 

Alltså nu samlar vi krafterna och ser framåt!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Solidaritet som du nämner är endast ett ord som plockas fram i högtidstal !
    Solidariteten måste även märkas i den praktiska politiken . Alla vet ju numera att klyftorna ökar i samhället. Vad S står för numera är svårt att se . Högervridna småpåvar har sen länge fått en alldeles för framträdande roll . Folk känner inte igen de Socialdemokratiska politiken längre , oavsett partiledare !

  2. Sonja Eriksson

    Svar till Inga-Britt Gustavsson (2012-01-21 22:39)
    För mig är ordet solidaritet med dess betydelse i allra högsta grad levande. Jag tycker att vi borde föra fram det mycket mera.
    Nu när förhoppningsvis det går från personbevakning till att mera bevaka politiska budskap så hoppas jag att vi skall visa att socialdemokrati gör skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.