Sonja(s) blogg

Nästa veckas arbete

Vilken skön dag det har varit idag. Varmt och skönt med strålande sol. Jag har umgåtts med barn och barnbarn, precis som jag vill att det ska vara.

Nu är det söndagkväll och dags att fundera lite på vad som ska hända kommande vecka. Som vanligt är kalendern ganska full.  

Måndag innehåller jobb som enhetschef i Vindeln, där det blir utbildning ang rekrytering hela förmiddagen och sedan gemensam arbetsplatsträff för mina två arbetsgrupper på em. Efter den arbetsdagen blir det politik,. Jag åker  direkt till ordförandeträff i Vännäs. Till den träffen turas vi om att fixa mat, om vi inte gjorde det skulle det inte bli någon middag. Vi brukar träffas regelbundet alla vi som har ordförandeuppdrag i Vännäs för att diskutera  om det som är aktuellt. Det är väldigt värdefullt att i lugn och ro få träffas och diskutera igenom hur vi tillsammans ska kunna genomföra vår politik för Vännäs bästa. Sedan efter det blir det styrelsemöte för Socialdemokraterna i Vännäs och det brukar räcka till ca 21:00.

Tisdag är lugnare, denna vecka är jag ledig halva dagen resten ägnas till inläsning och förberedelse inför kommande politiska möten.

Onsdag är det politik som gäller. Det är arbetsutskott med budgetarbete inför 2013 på fm. Där har vi många svåra frågor att fundera kring. Behoven är ju så mycket större än vad vi kommer att ha ekonomiska resurser till.  Efter lunch blir det träff med fackliga representanter. Jag brukar träffa dem regelbundet för att få höra deras problem och synpunkter på det som händer inom deras områden.

Torsdag är det också politik, på fm finns jag på kontoret i Vännäs och på em är jag troligtvis på Medborgarhuset på föreläsningen om äldres säkerhet  "Peppar peppar".

Fredag så jobbar jag i Vindeln på mitt ordinarie jobb.

Dessutom så kan det bli  någon av kvällsaktiviteterna som anordnas utifrån att det är "Hållbarhetsvecka". Jag har inte riktigt bestämt mig om det ännu.

Förutom hållbarhetsveckan så är ovanstående ett exempel på hur en vanlig vecka för mig kan se ut. Ena stunden är man politiker i Vännäs, andra stunden är man enhetschef i Vindeln. Ibland kan det vara splittrande men oftast går det bra att kombinera rollerna.

Men det är tur att jag har en förstående chef i Vindeln och ett jobb som tillåter att jag byter arbetsdagar. Många möten som jag är på som politiker kan jag inte styra när de ska ske utan jag får puzzla för att veckan ska gå ihop så att jag både kan sköta mitt jobb i Vindeln och mitt politiska uppdrag.

Jag tycker dock att det oftast har gått bra och jag trivs bra med mina båda roller som enhetschef och politiker.

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.