Sonja(s) blogg

Höstbestyr, privat och i politiken

Så var det fredag igen. Det är inte klokt vad veckorna går fort. I helgen blir det äntligen surströmming. Av olika anledningar så har det inte blivit av än men nu så ska vi njuta denna delikatess. Surstömmingsklämma, det är grejer det.

Jag hoppas också på fint väder så att vi kan städa lite bland alla perenner så att det inte är så mycket kvar att göra när det blir vår.Helst så skulle det väl ha varit gjort tidigare men det har bara inte funnits tid till det. Eller så har man skjutit det framåt i tid i ett slags förnekelse om att det är höst. I morse var jag tvungen att plocka fram en varmare jacka och helst skulle det ha varit handskar också när jag cyklade så nog är det en kallare årstid som väntar.

Inom politiken är det också höst. Med det menar jag att vi arbetar som intensivast just nu med budgetarbetet för 2013 och det är ett arbete som vi brukar göra på hösten. Vi försöker på alla sätt försöka hitta lösningar så att pengarna ska användas på det allra mest effektiva sättet. Vi vill ju få så mycket som möjligt för pengarna,

Egentligen så skiljer det sig inte så mycket från en vanlig hushållsbudget. Man har en begränsad ram att röra sig med och måste anpassa sina utgifter efter det. Samtidigt vill man ha det så bra som möjligt, för alla i hushållet eller för alla som behöver vår omsorg.

Kommer säkert att skriva mera om vad vi kommer fram till men det kommer när vi har diskuterat färdigt och tagit det i Vård- och omsorgsnämnden.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.