Sonja(s) blogg

Bra beslut om välfärd

Vilken mäktig känsla att sitta på kongressen och vara med i att vi kunde ta ett enhälligt beslut igår om hur vi  socialdemokrater tänker kring vinster i välfärden.

Jag tycker att vi kom fram till en bra skrivning. Nu ska det inte finnas några tveksamheter om att det är kvalité som ska vara den absolut viktigaste frågan för vår gemensamma trygghet som ju välfärden är.

Det får inte fortsätta vara så att möjlighet till vinst gör att man tummar på kvalitén. Vi har sett allt för många exempel på att de privata alternativen inte fungerar. Frestelsen till att göra personliga vinster har gjort att många farit illa för att man har tex minskat på personalbemanning på äldreboenden.

Nu har vi satt ner foten och sagt hur det kommer att bli när vi vinner valet 2014.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

  1. Micke

    Skrivelsen är bra, men det är en pappersprodukt som mest troligt aldrig kommer användas praktiskt i politiken.
    Så de sossar som gillar vinst i välfärden tex partistyrelsen har i praktiken redan vunnit frågan. Det kommer fortsätta precis som förut.
    Skattemedel kommer fortsätta flyga ut ur landet i vinst till utlänska riskkapitalbolag som jobbar inom svensk välfärd.
    Sossarna har resignerat i frågan och pappersprodukten ni kom fram till är endast till för att få det att se ut som ni bryr er.

  2. Sonja Eriksson

    Svar till Micke (2013-04-06 13:40)
    Jag håller inte med som du nog förstår. Bla så kommer kommunerna att få större möjlighet att säga nej och det tror jag att många kommer att göra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.