Sonja(s) blogg

Egen majoritet

Vi är på rätt väg .Läs om de senaste väljarsiffrorna här http://www.svd.se/nyheter/inrikes/matning-rodgrona-har-egen-majoritet_8586292.svd

Men vi får inte slå oss till ro. Vi måste fortsätta informera om vad som hänt i samhället och visa på vårt alternativ för ett rättvisare liv för alla som lever i Sverige. För vårt lands överlevnad så måste vi vinna valet i september nästa år. Det är en katastrof det som hänt under de senaste åren. Jag fasar för vilket samhälle som mina barnbarn kommer att växa upp i om högern får fortsätta.

Sköt dig själv och skit i andra är deras paroll. Dela ut lite allmosor men se till så att de som har får ännu mera, är en annan.

Kan låta väldigt schablonaktigt men det är ju det som är huvudbudskapet om man analyserar deras budskap.

Ikväll ska jag lyssna på partiledardebatten på TV kl 20:00. Den kommer att bli väldigt intressant.

Jag förväntar mig att det där kommer att tydligt belysas vilka skillnader som det finns vad gäller hur vi vill att samhället ska utvecklas. För mig som socialdemokrat är det självklart att vi tillsammans måste ta ansvar för de som inte har de bästa förutsättningarna vad gäller hälsa eller annat som gör begränsningar i livet. Alla har rätt till ett rikt liv och ska inte behöva leva på allmosor.

Där finns en tydlig skillnad mellan oss och alliansens politik. För oss är alla människor viktiga och har betydelse för att vi ska ha ett rikt  och värdigt samhälle. Alliansen sparkar ut de som inte är tillräckligt produktiva pga tex sjukdom och sänder ett budskap om att det är ditt eget fel om du blir sjuk eller arbetslös. Hur kan man annat än så tolka de försämringar som de gjort i socialförsäkringarna.

Skrämmande, med det ska vi ändra på vid valet i september.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Erik

    Du gör det verkligt enkelt. För du lever väl inte i tron att vare sig Miljöpartiet eller VPK kommer att stötta er med mer än ni erbjuder partierna ett antal departement att basa över. Eller har ni en dold agenda och hoppas på Sverigedemokraterna? Om jag röstar på Socialdemokraterna kommer jag inte att veta vilken politik det blir. Om ni exempelvis låter Miljöpartiet basa över miljödepartementet kommer allt som rullar att beskattas. Hur blir det då för vännäsborna? Och att låta VPK få inflytande över utrikesdepartementet gör att vi inte kommer att ha några handelsförbindelser med USA. Och för att inte tala om den välfärdssektorn. Enfald i stället för mångfald.

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      Vet du vilken politik du får om du röstar på ett av partierna i allansen? Du har väldigt förhastade åsikter om vad som kommer att hända om det blir rödgrön majoritet. Dessutom vet ingen just nu hur en regering med oss kommer att se ut. Vilka partier som kommer att ingå i den. Det beror ju på valresultatet. Om någon drar enkla slutsatser så är det väl du. Innan valet så kommer det att vara tydligt, mycket är tydligt redan nu, vad socialdemokraterna går till val på och hur vi vill att landet ska utvecklas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.