Sonja(s) blogg

Ny skolpolitik nödvändig

I dagens Pisa rapport kommer ännu en gång mycket besvärliga siffror vad gäller vår skola och våra barns framtid. 

Våra 15-åringar är sämst i Norden vad gäller problemlösning. För svensk del hamnar nästan en fjärdedel, 23,5 procent, i den kategori som i rapporten benämns ”lågpresterande”, det vill säga under nivå 2 i studien. Det går att jämföra med till exempel Finland där 14,3 procent av dem som deltog får samma resultat.

Vad kommer att hända framöver? Hur ska våra ungdomar klara sig när man inte får en tilllräckligt bra undervisning?

Vi i socialdemokraterna vill satsa på skolan så alla ungdomar får en bra start i livet. Idag vet vi att bästa sättet att slippa arbetslöshet är en genomförd gymnasieutbildning. Idag är det alltför många som inte genomför en gymnasieutbildning. Vi måste få en bättre skola som kan stödja och undervisa alla så att de får en bra utbildning. Där har alliansen misslyckats kapitalt. Hur ska man annars tolka de urusla resultat som Pisa-rapporterna visat. 

Socialdemokrataterna har en annan politik som kommer att ge alla unga en bättre start i livet. En socialdemokratiskt ledd regering kommer att investera i ett nytt kunskapslyft. Vi kommer att införa en obligatorisk gymnasieskola och prioritera utbildningsinsatser – från grundläggande utbildning till högskoleutbildning. Vi kommer också att göra yrkesvux permanenet.

Vi ser nödvändigheten av att vi får en skola för alla. Där alla får samma livschans. Där alla får den kompetens som behövs för att få ett jobb. Vi måste få en helt ny skolpolitik, detta får inte fortsätta, det blir katastrof för våra ungdomar.

 

Ni kan läsa artikeln i DN om PISA-rapporten här:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-samst-i-norden-i-ny-pisa-rapport/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.