Sonja(s) blogg

1-majfirande i Vännäs

IMG_0985 IMG_0986

IMG_0987IMG_0991

Vi var många som samlades i Vännäs för att visa vad vi tycker och för att fira arbetarrörelsens dag under parollen ”Ingen ung utan jobb” . En snabb räkning sa att vi var ca 100 personer som gick i tåget. Det var en långt tåg med musikkår i täten samt flaggor, fanor och plakat. Att samla så många i ett samhälle av Vännäs storlek känns stort.

Tåget gick som vanligt mot Medborgarhuset där tal väntade av bla riksdagsman Isak From och vårt kommunalråd Johan Söderling. Ung vänster och SSU hade också personer på plats som hade korta appeller.

Johan pratade om det manifest som vi gick till val på vid förra valet. Han gjorde en summering och kunde konstatera att det mesta har vi gjort trots att vi har haft en regering som till stor del slagit undan förutsättningarna för kommunerna.

IMG_1002IMG_1003

Johan Söderling och Leif Andersson syns bredvid, vår ordförande i Vännäs socialdemokrater.

Högra bilden syns Isak From

Efter talen samlades vi som vanligt i festsalen och drack kaffe samt underhölls av Gun Renman som nu också har bestämt sig för att bli medlem i socialdemokraterna.

Klokt beslut tycker jag naturligtvis, hos oss finns plats för många fler medlemmar.

 

 

IMG_1008IMG_1006

En dag som 1-maj gör att man samlar kraft tillsammans inför det arbete som ska göras för att vi ska vinna valet och få möjlighet att vrida utvecklingen till ett mera mänskligt samhälle där vi tar hand om varandra.

Ett solidariskt samhälle!

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.