Sonja(s) blogg

Bort med rasismen i riksdagen!

Snart har vi val och svenska folket kommer att säga sitt om vilken regering som ska styra Sverige de närmaste fyra åren.

I många mätningar så ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att få ca 10 % av rösterna. Alltså 1 av 10 personer röstar på ett rasistiskt parti.

Det känns fruktansvärt. Det är skrämmande att så många väljer att rösta på personer som har sitt ursprung ur rasistiska och nazistiska rörelser. Personer som företräder ett parti som för en tydlig rasistisk politik.

Även om man är missnöjd med övriga partier så finns det andra vägar att gå än att rösta på SD.

Dessutom så verkar det som att en del av de personer som är tveksamma till invandring röstar på SD enbart på grund av den frågan.

Jag undrar om man samtidigt är medveten om att man då också ger en röst till moderaterna. I 9 fall av 10 så röstar SD likadant som Moderaterna.

Och det är Moderaterna som tillsammans med sina allianskamrater gett oss ett samhälle där klyftorna har vuxit, där politiker bestämmer hur länge man är sjuk, tvingat döende cancersjuka ut i arbete, försämrat arbetsrätten, sett till att möjligheter till vuxenutbildning försvunnit, pengar som borde gått till vård istället blivit privata vinster, sålt ut vår gemensamma egendom till underpriser mm.

Nu måste vi få ett annat samhälle, en bättre framtid för alla.

En framtid där Sverigedemokraterna inte får någon chans att påverka beslut. Rasister har inte i vår riksdag och regering att göra!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Stefan T

    10% kan du bara hoppas på. Vi är MÅNGA f.d sjuklöverväljare som bytt sida till det enda kvarvarande oppositionspartiet.
    Förbered dig på en chock nästa söndag om du går omkring och tror att endast 10% sett igenom syltryggarna och hycklarna i era partier.
    Nya friska vindar blåser och jag tror du känt av dom du med.. därav detta infantila blogginlägg.

    Mvh/Gammelmoderaten

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      Jag undrar hur mycket du egentligen vet om den politik som förs av olika partier eller om du bara tror dig veta. Det är det som gör mig så beklämd, så många som yttrar sig i svepande ordalag men som inte har skaffat sig kunskap på ett djupare plan. Du verkar vara en av dem.

  2. Joackim

    Vi som dagligen ser vad kanske västvärldens mest extrema invandringspolitik någonsin medför för problem. Vad tycker du att vi ska rösta på?

    • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

      Jag tycker att du ska rösta på socialdemokraterna då vi för en solidarisk politik med stort fokus på alla människors lika värde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.