Sonja(s) blogg

Ang misstro mot Centern i Vännäs

Angående den diskussion som vi socialdemokrater i Vännäs haft med Centern i Vännäs de senaste dagarna så kanske det är på sin plats att beskriva hur vi har bedrivit budgetarbete under nu ganska många år.

Vi har i budgetarbetet samarbetat med alla partier och haft en mycket öppen diskussion. Tjänstemän har kunnat komma till budgetsammanträden med olika alternativ till effektiviseringar och förslag till kvalitetsförbättringar. Det har varit högt i tak där många förslag och idéer diskuterats. Många fler än vad som sedan har blivit förslag som sedan gått vidare till förslag till beslut.

Just det att vi har kunnat lita på varandra och känt att det vi sagt inte har blivit offentligt har gjort att vi haft bra möjligheter att kunna diskutera förutsättningslöst och att förutsättningar funnits för att komma fram till så bra beslut som det har varit möjligt.

Att vi inte har velat ha en offentlig diskussion i det skedet beror på att vi vill inte oroa i onödan med ej helt genomtänkta förslag vilket det kan bli när vi tänker fritt och man inte har hunnit sätta sig in i vad det får för konsekvenser.

Hittills har det fungerat bra och vi har varit överens i alla partier om att det är ett bra arbetssätt.

Vad som nu har hänt är att Centern har gått ifrån det och använt material från dessa diskussioner som argument i valrörelsen.

Vi känner oss svikna och vet inte om vi kan lita på Centern fortsättningsvis.

Därför ställde jag in det planerade budgetmötet som vi skulle ha haft igår och skjuter på alla budgetdiskussioner ang Vård och omsorgsnämnden till efter valet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.