Sonja(s) blogg

Världen in i klassrummet på Lilja

28033372_10211859875153868_740805781_oHar idag smitit in på en föreläsning som Liljaskolan anordnat i biosalongen på Medborgarhuset för skolans elever. Det var en föreläsning med Martin Schibbye (journalist) och Brit Stakson (mediestrateg).

Brit pratade om  påverkan och källkritik, ett väldigt aktuellt ämne med tanke på fakenews, filterbubblor etc
Martin berättade om när han och hans kollega Johan greps och fängslades i 14 månader i Etiopien under en reportageresa i landet.

Sedan var det ett panelsamtal med några av de elever som under hösten haft ett projekt med Martin där de fått följa honom under hans journalistiska arbete i Eritrea. Oerhört kul att lyssna tll elevernas engagemang.

Vilket kul sätt att jobba i gymnasiet. Eleverna har fått följa med Martin via internet i hans arbete som journalist i Eritrea där det är stora svårigheter att bedriva journalistiskt arbete. De har haft nästan daglig kontakt med honom under hans arbete i där.  De har fått en inblick i avancerat journalistiskt arbete i ett land där det är svårt att arbeta som journalist.

De har också i sin undervisning lärt sig att granska media på ett kritiskt sätt och lärt sig om den komplexitet som vår mediavärld och ständiga mediebrus utsätter oss för.

Ett mycket intressant sätt att jobba med eleverna!

Jag är stolt över Liljaskolan och deras sätt att arbeta.

Etiketter: , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>