Sonja(s) blogg

Enkelt val

Tänk om vi kunde slippa en del avarter i valrörelsen. All denna smutskastning mellan partier och påhopp på enskilda personer. Det är inget som har något berättigande och ger knappast någon vägledning om vilket parti man ska rösta på.

Min absoluta uppfattning är att enklaste sättet att bestämma sig för vilket parti man ska rösta på är att följa med vad som händer under hela mandatperioden, inte bara lyssna till vad som sägs veckorna strax innan valet.

Vi har två tydliga viljeinriktningar mellan de två stora blocken som gör det enkelt att välja. Skattesänkningar eller en utvecklad välfärd.

Alla är vi beroende av en stark trygg välfärd. Alla barn har rätt till en bra skola, alla äldre till en bra äldreomsorg, alla vill ha en bra sjukvård när man blir sjuk mm.

Det blir svårt att erbjuda det om skatteintäkterna minskar. Det är egentligen ingen skillnad på ett lands ekonomi och en familjs ekonomi. Inkomster och utgifter måste gå ihop. Om inkomsterna minskar så kan samhället inte ge service som skola, omsorg, sjukvård till de som behöver.

Skattesänkning kan vara frestande på kort sikt för den egna börsen men kan bli ett obehagligt uppvaknande när servicen som man är van vid försvinner och var och en tvingas betala från den egna börsen.

Jag tycker det är ett enkelt val, jag väljer en gemensam, stark och trygg välfärd.

Jag väljer socialdemokraterna.

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>