Sonja(s) blogg

Tack och reflektion över valet

Tack alla som röstade på oss socialdemokrater. Alla ni röstade för en utvecklad och solidarisk välfärd oberoende av kön, klass, ekonomisk, kulturell eller social förmåga.

Men jag skulle ha varit betydligt gladare om fler hade röstat på s. Nu måste vi förhandla, kompromissa för att få igenom så många beslut som möjligt i en riktning som vi vill.

I Vännäs har vi fått Sverigedemokrater som inte har någon erfarenhet alls av kommunalt partiarbete i en vågmästarroll. Det känns inte bra men vi måste hantera det. Vad som däremot känns bra är att vi har ansvarskännande erfarna ledamöter i Vännäs övriga partier så jag tror att vi kommer att landa i en bra lösning för kommunens bästa så att vi inte är utelämnade till hur Sverigedemokraternas två ledamöter röstar.

Vad vi aldrig kommer att göra är att samarbeta med Sverigedemokraterna. De står för ett samhälle som är långt ifrån vår socialdemokratiska ideologi.

 

 

Etiketter: , , , ,

4 kommentarer

 1. Lars Appelfeldt

  Höga hästar,
  Nu känner jag inte dessa två sverigedemokrater men genom din text kan man utläsa att Ni utför ett verkligen komplext arbete. Med din kunskap kan du väl i korta ordalag förklara varför kommunalskatten är så hög i Vännäs. Jämför nyckeltalen mot exempelvis Örkelljunga väldigt likt Vännäs i det mesta.
  Men mycket lägre skatt, mer idrottshallar, simhall, vårdinrättningar och inte samma underskott som hos oss.
  Det är kanske inte läge att sätta sig på alltför höga hästar om man styr kommunen på Ert sätt. Vem vet ? dessa SDare har kanske en insikt som Ni saknar.
  Högmod går före fall heter det visst:)

  • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

   Jag tycker inte att jag sätter mig på några höga hästar. Att leda en kommun är ett komplext och komplicerat arbete. De två ledamöterna har ingen erfarenhet alls av kommunalt partiarbete.

 2. Bergis

  Tack! Då har du fått godhetsknarka lite granna med att säga att ni aldrig tänker samarbeta med SD fast ni anpassat eran migrationspolitik just efter SD.

  • Sonja Eriksson (inläggsförfattare)

   Du får kalla det vad du vill men jag är tydlig med att vi socialdemokrater i Vännäs kommer aldrig att samarbeta med ett rasistiskt parti som vilar på nazistiska rötter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>