Spankywhips Blogg

Om allt mellan Himmel och Helvete

Realistiska mål

Av , , Bli först att kommentera 7

Snubblade över en sida på nätet där det stod att det farligaste man kan göra, är att sätta upp för låga mål. Det vete tusan om jag håller med! Personligen tycker jag att man själv ska känna efter och sedan ställa denna fråga för sig själv: ”Vad är det jag klarar /inte klarar av att göra inom denna period eller inom de närmaste åren?” ..och sedan utgå ifrån det.

Kan ta mig själv som exempel här..

I somras var bl.a min plan att powerwalka högst 30 min på löpbandet ungefär 3 ggr i veckan.. Och visst, jag höll det löftet från början men sedan blev jag latare och latare och hamnade åter igen i en jävla svacka. Depression, sömnlösa nätter, tårar, dränkt i arbete, press från allt och alla… är ju bara några få saker att nämna. Det hela blev inte bättre heller när jag efter årsskiftet fick samma jävla fråga från 2 olika personer om inte jag var gravid. Jag gick upp från 65,1 kg till 66,5 kg. Jag bestämde mig för att sätta upp ett mål. Ett mål som jag visste att jag skulle kunna uppnå inom ett år. Målet var att börja träna igen, kondition MAX 10 min och minst 1 gång i veckan. Och vet ni vad? Det var det bästa LÅGA målet jag någonsin har satt upp, för så blev det istället.

Kopia från min träningsdagbok

19/1 (Mån) 30 min kondition + 3 min styrketräning
20/1 (Tis) 30 min kondition + 3 min styrketräning
24/1 (Lör) 30 min kondition
29/1 (Tors) 30 min kondition + 5 min styrketräning
31/1 (Lör) 1h kondition + 8 min styrketräning
3/2 (Tis) 1h kondition + 10 min styrketräning
7/2 (Lör) 30 min kondition
12/2 (Tors) 30 min kondition + 5 min styrketräning
22/2 (Sön) 1h kondition + 6 min styrketräning

Nuvarande vikt: 64,4 kg
Viktminskning: -2,1 kg

Det finaste någon har sagt till mig

Av , , 2 kommentarer 6

Mamma: Jag älskade dig redan när jag fick reda på att jag var gravid med dig.
Jag: Aaaaaaaaaaawwww :’)

mom_and_me
(ca 3 år gammal bild på oss)

Bildbevis

Av , , 4 kommentarer 13

Ok.. det tog mig ”bara” 1 år att våga kapa av mig håret. Bättre sent än aldrig, I guess ;)

Hårlängd före: 92,5 cm
Hårlängd efter: 28 cm

Salong: Kia’s Hårstudio (Västerås)

bob_haircut

Död åt såna människor!

Av , , 2 kommentarer 2

jollytumuhirwe

 

F*cking gold digger(s)

Av , , Bli först att kommentera 10

Om det är något som äcklar mig, så är det just gold diggers.. Och ja, det gäller båda könen!
Jag fattar inte vad det är med människor och pengar. Visst, pengar är ett nödvändigt ont.. så har det varit sen flera hundra år tillbaka. Har du inte cash, så har du inte mat på bordet eller tak över huvet. Det som förvånar mig mest är varför vissa människor dras till andra som har pengar? Varför kan man inte se personen för den han /hon är istället för dennes plånbok?
Vad fan spelar det för roll om personen är fattig eller rik? Är det inte insidan som räknas?

gold_digger
Source: genius.com

Vad är viktigast egentligen? Att ha en rik man som överöser dig med diamanter men som är otrogen mot dig, förnedrar dig samt misshandlar dig både fysiskt och psykiskt ELLER att ha en fattig man som överöser dig med kärlek dag ut och dag in, är dig trogen och finns där vid din sida i vått och torrt? För mig iaf är valet enkelt. En fattiglapp går före en rikeman!
Sen är jag också en sådan person där JAG vill jobba hårt för MINA pengar och inte bara glida på ett bananskal genom att söka mig till silverskedsbarn. Och jag skulle nästan t.o.m tycka eller rättare sagt känna mig förnedrad om mannen stod för allting. Det ska vara equal, och NEJ.. jag är ingen feministfitta!

Såg det här klippet tidigare i dag och gjorde inget annat än skaka på huvet.
Läste några av kommentarerna där och såg att en del tyckte att det var helt fel av mannen att kasta pengarna i ansiktet på bruden och att han sjönk ner till hennes nivå genom att göra så. Ja må hända, men personligen tycker jag att det var rätt åt henne, en jävla gold digger som hon är.

To-do list

Av , , Bli först att kommentera 2

Fasiken vad jag har längtat efter denna helg.. Dels för att jag har 2 lediga dagar på raken (något som sällan sker) och dels, mysmiddag ikväll med mina favorittjejer.
Det trista är att en av tjejerna ska iväg o jobba natt, men vi har valt att starta tidigt istället.. om drygt 6 h så vi får några timmar ihop :)

To-do list

  • Äta frukost
  • Tvätta
  • Dammsuga
  • Dammtorka
  • Duscha samt sminka mig
  • Laga maten
  • Garnera tårtan
  • Duka

Upp till bevis

Av , , 2 kommentarer 6

Gjorde en helt crazy grej i går.. Jag tog och bokade en klipptid. Jag kommer säkert att gråta en skvätt eller två då mitt hår har hunnit bli riktigt långt. Kan seriöst sätta mig på det om det är blött, men nu känner jag att jag behöver en förändring and I’m going all the way efter årsskiftet.

Alla utom min mor har sagt att jag kommer o få kalla fötter när det väl är dags.. men det vete fan! Det återstår nog att se ;)

Det bådar inte gott.. eller?

Av , , Bli först att kommentera 9

Fördelen när man blir ett år äldre, är att man kommer ett steg närmare pensionen.
Efter jobbet i går ställde jag mig i köket och bakade lite. Någon tårta blev det inte, då jag vet att den inte kommer att ätas upp.. men 1/4 sats choklad-minimuffins får lov att slinka ner. Sen är man ju bara tvungen att önska sig något och sedan blåsa ut ljuset ;)

no_candle

Jag tände ljuset och innan jag ens hann önska mig något, så ramlade det.
Tar upp det, tänder det igen och samma sak händer.. men denna gång bränner jag mig.
Vafan, tredje gången gillt nu… kom igen! Plockar upp ljuset, tänder det och vad händer? Ljuset ramlar och jag bränner mig IGEN!
Törs jag ens försöka igen? Jodå.. plockar upp det för 4:e gången and guess what? Ljuset RAMLAR innan jag ens hinner tända det -.-
Nu bådar det inte gott, eller? hehe

birthdaywish

På nåt mirakulöst sätt lyckades jag till slut få ljuset att stå kvar även när jag blåste ut det.
Wohooo… femte gången gillt..

 

Det magiska numret

Av , , 4 kommentarer 6

Seriöst alltså.. vad är det med män och just ålder 47?
Även om åldern inte har någon betydelse.. så bör den perfekta mannen i mina ögon helst vara 47 år. Och för att vara en 10-poängare, så bör han också ha långt hår, skäggstubb, hår på bröstet, piercad, tatuerad, ärr lite här och där samt en liten ölmage. Har han dessutom lite gråa hårstrån och är en Metalsnubbe… Oh my, säger jag bara :P
Och VAD vill jag ha sagt med detta just nu??

Jo..

HAPPY BIRTHDAY TO ÁNGEL!
47 YEARS OLD AND STILL HOTTER THAN HELL! ;)

ángel
Source: listas.20minutos.es

ps. Ursäkta mina stavfel här (om det är några). Är trött som en gnu och hinner inte läsa igenom allt nu.. Off to work..

Tre glada besked

Av , , 6 kommentarer 7

I torsdags fällde en bekant till mig en kommentar som fick mig att tro att jobbet hade gått till någon annan, så jag gav helt enkelt upp och funderade på att söka jobbet på akuten istället. Dagen efter ville chefen prata med mig, hon såg väldigt glad ut. Ahhhh, hon kommer säkert att prata med mig om jobbet.. var det första jag tänkte på. Jag hade fel. Hon frågade mig om jag kunde tänka mig hjälpa ***** ett par timmar lite senare under förmiddagen. Ja visst, inga problem. Tassar dit 2 timmar senare för att få lite rapport och personen som jag pratar med råkar försäga sig om att jag har fått jobbet. Jag utbrast:

”VAAAAA!!!!!! ÄR DET SANT?”
Oj, har du inte fått veta det än?
Nej.. men ooooohh vad glad jag blir :D
Vi har på ***** suttit tillsammans och bestämt att vi vill ha dig.
Ooooh, tack så jättemkt! Vad glad jag blir :D

Hon berättade lite mer om jobbet /inskolningen. Shit vad kul det ska bli. Längtar som faaaan!!! När jag var på väg hem, möter jag en annan i trapphuset från den arbetsplatsen som gratulerar mig för jobbet. Så kul att dom vill ha mig där. Dom kommer verkligen inte att bli besvikna.
Andra glada nyheten den dagen, var detta. Fy fasiken vad skönt att äntligen kunna få andas ut och lägga ”cancertankarna” helt o hållet åt sidan.

gyn

I dag fick jag höra ännu en glad nyhet. Chris har fått ett fast jobb. I fjol blev han och 2 andra uskor varslade p.g.a sköterskebrist. Så han har fått va timvikarie lite överallt, men i dag fick han det glada beskedet. Heltidsjobb från och med mitten på januari. Hur gött är inte det? Grattis baby!