Spankywhips Blogg

Om allt mellan Himmel och Helvete

En evig väntan

Av , , Bli först att kommentera 7

Det sägs att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.
Väntar aldrig för länge.. MY ASS!

Har suttit som på nålar nu sen jag gjorde cellprovet.
Det skulle ta upp mot 8 veckor innan jag får hem provsvaret.
Det har ”bara” gått 1½ vecka nu sedan barnmorskan ”grävde” i mig, men det känns som en evighet. När man gör en sådan undersökning, så kör dom upp en grej som ser nästan ut som en piprensare och rör kraftigt om. That’s it! Så har det var varit för mig dom 3 senaste gångerna, men inte denna gång. Förutom att röra om med ”piprensaren”, så körde hon upp en till grej och knipsade av något. Jag trodde att det var något nytt dom gjorde när man nått en viss pinsam ålder eller att det bara var så i Västmanland. Pratade med en bekant till mig i samma ålder och hon sa att så har dom alltid gjort (knipsat av också vid en sådan undersökning). Pratade med en annan i början av veckan och hon sa att så bruk’ dom inte göra, utan dom har bara använt ”piprensaren” på henne. Hon sa även: ”Då måste dom i så fall ha hittat nånting”. Bra, nu går jag och tror att jag har cancer.. varför skulle jag inte ha det liksom? I min släkt både från min mors och fars sida, dör vi i cancer om vi inte blir mördade. Det är antingen eller.
Nu vill jag bara att provsvaret kommer så man kan andas ut ifall det ser bra ut och gå vidare med det ifall man har livmoderhalscancer.

En annan sak som jag går och väntar på.. är besked på ett ”nytt” jobb.
Det är fortfarande på sjukhuset men jag har sökt in på (****)mottagningen. Vill helst av allt jobba där istället för det jag gör nu. Jobbet är inte på heltid, utan man hoppar in där ett par ggr i veckan och gör mottagningsjobb helt enkelt. Träffade en som jobbar där i förrgår och hon berättade att hon hade pratat med min chef och sagt att hon vill så gärna ha dit mig. Men nu hänger det tydligen på om det andra stället jag jobbar på också (där jag inte trivs) släpper mig. Det som gör mig förbannad, är att jag är inte ens basad hos dom.. utan dom ”lånar /hyr” mig. Jag är basad på det andra stället (där jag trivs på), så man tycker att det borde vara DOM som har sista ordet. Sen tycker man också att även JAG borde ha nåt o säga till. En annan grej, är att det är fler än mig som sökt den ”tjänsten” och jag vet att en utav dom (som jag f.ö tycker sjukt bra om) har bättre kontakter, så det är en STOR chans att jobbet går till den personen istället. Men hoppas kan man alltid..

100 frågor

Av , , 2 kommentarer 3

1. Hur gammal är du om fem år? 39 år, 11 månader och 3 dagar
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Chris
3. Hur lång är du? 163 cm. Kortaste dvärgen i detta avlånga land.
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Dracula Untold på bio i går tillsammans med Chris, Johanna och Matte. Filmen sög hästballe för den som undrar. Inte värd pengarna at all.
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Vem ringde dig senast? Min arbetskamrat Fredrika. Hon ringde mig i går och frågade om jag ville komma in och jobba extra.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? ”Parfymonline.se fyller 5 år! Därför får du köpa Victoria’s Secret till Sveriges lägsta pris! Från 49:- Gäller t.o.m midnatt. Avreg? SMS:a STOP till 71515”.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Trots en enorm telefonfobi, så föredrar jag att ringa. Det går fort. Men då måste samtalen vara KORTA, helst under en minut.. då jag tröttnar fort på folk som babblar och babblar. Orkar inte med det. Sms tar för lång tid.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda sen många år tillbaka.
10. När såg du senast din mamma? 6 september. Tog adjö av henne innan jag åkte till Lycksele-flygplats.
11. Vilken ögonfärg har du? Egentligen kastanjebruna men färgen varierar så förbannat mkt beroende på årstid (jaaaa hur sjukt det än låter). Mörkbruna vintertid och nästan gröna sommartid. Folk frågar ofta om jag använder linser, men nej.. det gör jag icke.

chestnut

12. När vaknade du i dag? Strax efter 5 i morse trots att jag la mig efter 2 i natt (sömnproblem de luxe)
13. Vilken är din favoritjulsång? Lyssnar inte på sådant crap.
14. Vilken är din favoritplats? I sängen
15. Vilken plats föredrar du minst? För tillfället.. på jobbet. Får sådan ångest och vill bara krypa ner i sängen, dra täcket över huvet och gråta när jag ska iväg dit.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Troligen kvar i Västerås och på samma tråkiga yrke. Förmodligen så är jag gift med och har 2 barn.
17. Vad skrämde dig som barn? Läkare och kackerlackor. Är än i dag otroligt rädd för båda två.
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Chris kompis, Matte. När han utbrast efter biobesöket i går.. ”SJUTTIOEN SPÄNN FÖR EN PARKERING!!”. Han stod parkerad runt 2 h och det var närmare midnatt, så det borde egentligen ha varit billigare.
19. Hur stor är din säng? Ingen aning.. men det är en dubbelsäng.
20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Är extremt frusen av mig, så jag sover oftast (även sommartid) med kläder på. 13 lager kläder t.o.m enligt mitt ex, haha. Fleecepyjamas, tjocksockar, dubbla tjocka filtar, ett duntäcke (ibland 2 om det är riktigt kallt) samt en varm ris-/vetekudde.
22. Hur många kuddar har du i sängen? En
23. Hur många landskap har du bott i? Förutom mitt hemland, 2 st (än så länge). Lappland och Västmanland.
24. Vilka städer har du bott i? Beirut, Lycksele och Västerås.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor då jag är ständigt frusen.
26. Är du social? Egentligen inte.. men försöker så gott jag kan.
27. Vilken är din favoritglass? Café Crème. Helt enkelt det absolut godaste jag ätit. Har inte sett den glassen nånstans dom senaste 18-20 åren. Äter nästan aldrig glass numera då jag är laktosintolerant och dom få laktosfria glassarna som säljs, smakar ju helvete /tvättsvamp. TofuLine är ett exempel på det.
28. Vilken är din favoritefterrätt? Har ingen favorit.. men något ”chokladigt” går alltid ner, likaså med kanelbullar, lussekatter och yoghurtpannacotta.
29. Tycker du om kinamat? Oh yeah!
30. Tycker du om kaffe? Coffeeholic sen 13-års åldern.
31. Vad dricker du till frukost? Oftast kaffe men ibland även thé med kanel och nejlika.
32. Sover du på någon särskild sida? Sover alltid på vänster sida och på min vänstra sida. När jag har mens, ligger jag på rygg.
33. Kan du spela poker? Nope, inget som intresserar mig heller.
34. Tycker du om att mysa/kela? Om?? Men har dessvärre ingen att mysa med. Chris avskyr sådant.
35. Är du en beroendemänniska? Kan man nog säga.. Är sjukt beroende av kaffe och choklad.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Yes, min mormor Marie, min kusin André och mina två arbetskamrater (Sqhipe och Sofia) är födda samma dag som mig. På kändissidan har vi Claude Monet, Tilde de Paula, Astrid Lindgren, Alec John Such, Dilnarin Demirbag och Nour El-Refai.

Claude_Monet_1899_Nadar_crop

37. Vill du ha barn? OM? Har velat ha barn sen jag var 19 år.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, libanesiska och lite franska (har kunnat prata det lika flytande som svenska i mina yngre dar).
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope, och jag hoppas att jag slipper göra det.
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet! Avskyr klorvatten och folks vidriga kroppsvätskor. Det känns på nåt sätt mer fräschare i havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Ingen aning faktiskt.. Nödvändiga grejer I guess.
42. Äger du dyrbara smycken? Njä.. Det ”dyraste” jag äger är min gamla förlovningsring på 2500 kr.
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Nåt mat-, bak- och syprogram.
44. Kan du rulla med tungan? Si
45. Vem är den roligaste människan du känner? He är nog Per-Erik. Den mannen har alltid sjukt roliga historier att berätta. Historierna om hans gastroskopi och prostataundersökning får mig än i dag att skratta tills tårarna rinner :’D
46. Sover du med gosedjur? *skrattar* nope
47. Vad har du för ringsignal? En vanlig sådan.. ”Riiiiiing…. Riiiing”. Fast jag har för det mesta mobilen på ljudlös.
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nix. Det enda jag har kvar är ett par hårdrocks-t-shirtar från när jag var 13 år.
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En liten ljuslykta som jag fick av mitt ex syster.
50. Flirtar du mycket? Hahaha, nej verkligen inte.
51. Kan du byta olja på bilen? Nope, men jag kan fylla på oljan ;)
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope! Är tamefan Sveriges BÄSTA bilförare. Håller rätt hastighet, rätt avstånd, stannar när jag behöver /måste stanna samt är en jäkel på att parkera snyggt. Det ni!
53. Vilken var den senaste boken du läste? Fifty Shades Of Grey
54. Läser du dagstidningen? Inte nu längre. Saknar GAMLA VF. Den nya suger (både namnet och utseendemässigt).
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Njet.
56. Dansar du i bilen? Haha, nej.
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Ingen alls.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett litet ”kärleksbrev” till Chris.
59. När var du i kyrkan senast? Jag vet inte… Över 2 år sen eller nåt. Drog dit bara för att prästen var snygg.
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Torsten Björk. Hård men rättvis. Gillar såna!
61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Har faktiskt aldrig campat.
62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Chris. Han överraskade mig med både daim och en Maraboukaka eftersom jag låg hemma och hade ont i ryggen.
63. Vad lyssnar du på just nu? Regnet *myspys*
64. Har du varit med i tidningen? Jo, 4 ggr om jag inte minns fel.
65. Vad är det konstigaste du ätit? Blodpudding. Fy fasiken.. fattar inte att folk äter sånt. Det är som o käka mensplättar *urgghhhh*
66. Vem såg dig naken senast? Chris, och troligen grannen mitt emot (glömde att persiennerna var uppdragna).
67. Vad är det för färg på din tandborste? Vit och orange (tror jag).
68. Hur imponerar man på dig? Man har kommit en bra bit om man är ärlig, trevlig och har humor. Och är man en hårdrockare /Metalskalle,  så är det ett stort + i kanten.
69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? När jag är arg, så ringer jag min mor. Är jag ledsen, då vill jag va själv.

mamma

70. Har du någon piercing? Yes, är uppe i 15 piercingar nu. Den senaste jag gjorde var för 2 veckor sen, en tredje i ögonbrynet.
71. Din största vinst? En grå cykelhjälm.
72. Civilstånd? Lammköttet Chris.
73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Använder inte datorn varje dag, men när jag väl gör det, så blir det väl Youtube, Pinterest och Facebook.
74. Är du fåfäng? Oooooja, kan man nog säga att jag är.
75. Ångrar du någonting du gjort? Visst gör jag det. Men jag ångrar nog mest saker jag INTE gjort.
76. Hur gammal är din pappa? 60 år.
77. Vilket är ditt drömjobb? Inte inom vården iaf. Vill numera helst av allt jobba på ett kontor, hålla på med papper och liknande… meeeen drömyrket mitt är egentligen o få jobba som flygvärdinna. Har haft den drömmen sen jag var 3 år gammal. När jag berättade det för mamma för inte så längesen, så visade det sig att det var hennes drömyrke med när hon var liten :)
78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Ja, åka till Irland. Har velat göra det i många år nu, men ekonomin har inte tillåtit. Ej heller tiden :/
79. Vad har du haft för husdjur? Massvis med albinokaniner samt en tjäder (don’t ask).
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig?
1- Jag hatar katter och skulle aldrig någonsin kunna bo ihop med någon som har en katt.
2- Nittio procent av gångerna, kissar jag i duschen.. under tiden jag duschar så att säga ;)
3- Läser ut böcker rätt snabbt om dom är på engelska. Är boken på svenska (även om det är en barnbok) så tar det fan månader om inte åratal.

black_widow

81. Svär du ofta? Varje dag.
82. Sverige när det är som bäst? Ett grått, kyligt och regnigt Sverige. Då är jag in Heaven!
83. Kan du åka slalom? Nej and I don’t like it either.
84. Vad har du ätit i dag? Kaffe och en dammsugare till frukost. En halv nudeltallrik och mini rödbetor till lunch. Några klunkar citron loka till middag.
85. Vad har du för utbildning? På tok för många.. och troligen en till på g. Funderar på att söka in på läkarsekreterarutbildningen våren 2015.
86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Tuttarna.. även om tyngdlagen har börjat göra sitt nu ;) hehe
87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Mina fingrar, om jag är tvungen att nämna något. Tycker att dom är alldeles för korta. Det är fan tragiskt att min 4-åriga brorsdotter har nästan lika långa fingrar som mig, haha.
88. Vilken är din bästa egenskap? Min envishet.
89. Vilken är din sämsta egenskap? Alldeles för snäll.
90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Edgar Allan Poe och Erzsébet Báthory.

edgar_allan_poe
91. Saknar du något? En gravid mage och en ring på fingret.
92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Nädå, he tycker jag inte. I fjol t.ex firade jag inte min födelsedag.
93. Vad gör dig ledsen? Drömmen om att få va en väldigt ung mor är borta.
94. Vad gör dig glad? Lediga, regniga dagar.
95. Har du varit gift eller förlovad? Förlovad i drygt 4½ år.
96. Vad ska du göra i helgen? Helgen är typ över..
97. Vad är det knasigaste du gjort? Hm.. ingen aning. Kommer inte på något nu ba för det.
98. Vad har du för laster? Kaffe och choklad.
99. Vem är din förebild? The one and only, Elvira – Mistress Of The Dark.

Elvira2-1160x650

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Trycka på publicera-knappen.

Frågorna är snodda av söta Egoina

Besök hos the pussy doctor

Av , , 4 kommentarer 7

Blir fan inte klok på vårdpersonalen. När jag flyttade hit till Västerås blev jag kallad till cellprovstagning. Ringde min vårdcentral och talade om för dom att jag gjorde en sådan för drygt ett halvår sen och att dom kan kalla mig tillbaka när det har gått 3 år. Trots att dom lovat mig o göra det, så har dom terrat mig vartenda jävla år, och i år var det fan inget undantag. I torsdags ramlade en ny kallelse i brevlådan, 9 MÅN för tidigt! Ska upp i gynstolen den 16:e.
Eftersom jag är så trött på deras ständiga kallelser och eftersom min mens är dessutom beräknad runt den dagen, så valde jag att boka en ny tid. Sagt och gjort, lyfte luren trots en telefon-, sjukhus- och läkarfobi som heter duga. Tänkte också att det är lika bra o göra bort skiten. Hon lyckades ”klämma in mig” redan i morgon på förmiddagen. Fick exakt samma tid som några andra, så vi får se hur lång väntetiden blir. Lär va som ett nervvrak då.. vilket jag redan börjar bli. Nervös, ont i magen, halvt yrslig, hjärtklappning samt ingen matlust. Har inte ätit nåt sen 14-tiden förutom en kopp thé under kvällen (med tvång). Jag har ingen jävla aning om vem som kommer att gräva i mig. Allt jag vet är att hon heter Anki, vilket inte underlättar ett dugg. Tror hon kan va rätt ung. Jag hade hellre velat ha en gammal tant vid namn Gun, Gunvor, Inger eller Solbritt.. typ.

Får se om det blir någon sömn i natt. Chris är f.ö ledig i morgon och har lovat att hänga med.

Har man inte diabetes..

Av , , Bli först att kommentera 4

Det har varit många födelsedagar dom senaste veckorna och bara den här helgen så har vi firat 2 födelsedagsbarn. I går var både jag och Chris bjudna på Maiken’s 60-års kalas (en arbetskamrat). I drygt FEM veckor försökte Chris byta arbetspass /byta från kväll till dag /söka semester den dagen, men icke! Blir rent ut sagt förbannad på hans arbetskamrater. Inte för att skryta om min älskling nu, men om det är nån som är hårt arbetande samt ställer upp för sina arbetskamrater i både vått och torrt, så är det tametusan HAN! Men när det gäller honom, så är det INGEN som vill ställa upp! Blev faktiskt lite arg på honom och bad honom att sluta vara snäll mot dom, för i denna värld är man snäll mot någon så blir du rövknullad vare sig du vill eller inte.
Själv har jag blivit jävligt hård mot sådant och nu för tiden är det väldigt sällan jag ställer upp för /byter pass med någon då jag har blivit lurad. Så fort jag hade ett dagpass på mitt schema så ville plötsligt alla sätta klorna i det passet. Vet ärligt talat inte hur många jävla kvällspass jag har fått göra istället. En dag när jag skulle jobba en dagtur så komme en kär arbetskamrat och drog till med en snyfthistoria. Efter många om och men, avbokade jag mina EGNA planer och hoppade in o jobbade kväll istället. Sen kom sanningen fram några dagar senare. Personen råkade försäga sig vad h*n hade för sig den kvällen. Självklart blev jag riktigt jävla bitter och sen dess vägrade jag byta pass med den personen.

Nåväl, det var inte det jag skulle skriva om i dag utan om födelsedagsfiranden. Det är lätt att komma av sig ibland ;)

I fredags firade vi Chris som egentligen fyllde år den 2:a okt. Det blev inget stort firande utan endast en mysig middag med familjen.

birthdaymenu

chris_birthday

Tömde så gott som hela mitt svordomsförråd när jag bakade samt satte ihop denna 7 lager tårta.. Något som var totalt värt det i slutändan.

moist_spongecake

Tårtan blev sjukt god samt väldigt populär bland gästerna. Gjorde dessutom för första gången i hela mitt liv tempererad choklad utan att använda mig av en termometer (dock är det inte alla som använder sig av en termometer heller) och lyckades galet bra med det. Det tar lite extra tid och framförallt så krävs det ett enormt tålamod, vilket jag inte alltid har i köket *skrattar*

dammsugare

Ska inte babbla så mkt mer nu, ska ta o släpa arslet upp ur soffan och gå o hänga upp tvätten. Men först.. KISSA innan det händer en olycka här.

Grand Design

Av , , 2 kommentarer 5

Väl hemma i går efter en dryg dag på stan med en ”sköljmedelsdroppande” handväska (don’t ask.. jag lyckas fan med allt), bestämde jag mig för att dra till Sky Bar under kvällen och koppla av. Men min ”inre röst” sa åt mig att kika på Bankirens hemsida och kolla om det är några Metal-band som ska uppträda där. Sagt och gjort.. jag besökte sidan och såg att bandet Grand Design hade releasefest för deras nya album ”Thrill of The Night”. Jag hade inte hört talas om Grand Design och visste inte riktigt vilken typ av Metal dom lirade. Googlade och fick bl.a fram denna bild.

granddesign

Snubben i mitten såg förbannat bekant ut..
Vars har jag sett honom nånstans?

Gjorde lite mer research och fick fram att han hette Pelle.
Till slut föll pusselbitarna på plats och jag utbrast: ”Ah men DET ÄR JU PELLE SAETHER!!”

Chris stod bredvid mig och såg ut som ett frågetecken.. Pelle who?
Det är den snubben som kontaktade mig ang. Lucia-bilden för Luciarock för 2 år sen.

luciarock

Sket i Sky Bar under kvällen och drog istället till Bankiren.
Vad gör man inte för lite skön musik? \m/
Väl framme, gick jag fram till baren och innan jag ens hann beställa nåt.. så komme första raggningsrepliken från en 60+ herre. Seriöst, orka!!
Jag svarade väldigt kort, beställde och gick sedan iväg med ölglaset och satte mig vid ett bord. Hann knappt sitta där 10 min, förrän nästa snubbe komme fram.
Han frågade snällt om han fick sitta vid samma bord, och jag ba… ”Visst, varsågod”. Så pass egoistiskt är jag inte ;) hehe. Dom första minutrarna satt han tyst, och själv satt jag och pillade på mobilen och njöt samtidigt av musiken… men sen började det hela.
En fråga efter en annan.. Jag svarade väldigt kort här med utan o va otrevlig. Men sedan spårade det ur. Komplimangerna, raggningsreplikerna, dansuppbjudningar och det eeeeeviga tjatandet om o bjussa mig på öl.

Nej tack.
Nej tack, det är bra.
Tack, men nej tack.
Tack det är snällt av dig, men jag har redan en öl.
Nej tack, jag har redan en öl.
Nej tack, jag brukar inte dricka mer än en öl.
Nej tack, jag brukar hålla mig till EN öl och jag är stenhård med det.

Fick till slut mer än en gång tala om för honom att jag är där för att NJUTA av musiken.
Började även överväga om jag skulle dra hem trots att bandet inte hade gått upp på scen än.
När snubben spillde ut drygt halva sin öl på mitt ben och blev väldigt närgången, var det fan DROPPEN! Då var jag lååångt ifrån glad. Bandet hade då hunnit entra scenen. Jag reste mig upp och gick fram och kunde faktiskt njuta av musiken.

Bra band, bra scenframträdande, grymt bra röst samt en bra publik (mamma, du skulle ha varit med) :)

Här nedan kommer några bilder på bandet. Tyvärr, inte världens bästa kvalité då min kamera valde att strejka åter igen. La även upp ett klipp. Kan skådas här om ni vill.

jannestark

pelle

pelle_s

pelle_saether

pelle_vs_ozzy
Is it Ozzy Osbourne or Pelle Saether? ;)

granddesign

grand_design

pelle_janne

 

 

Engsö slott (del 3)

Av , , Bli först att kommentera 2

ornament

lacedress

whitedress

marmor

sculpture

kruka

slott6

slott7

goldenframes2

oldpainting

Hårlös arm

Av , , Bli först att kommentera 4

Satt på bussen i går när jag fick ett mms på en snygg tatuering.
Chris håller för tillfället på och gör en cover-up på en gammal ”dödskallespindel /nät”. Personligen tycker jag inte att den är ful, men cover-up tattoon gjorde att jag tappade hakan. Jag blev helt fascinerad av den trots att Japanska tatueringar inte är min grej.
Snyggt motiv + ruskigt duktig gaddare= bättre kan det inte bli.

Tattoon var så snygg att jag inte ens la märke till Chris hårlösa arm, men när jag väl gjorde det 10 min senare.. hade jag svårt att sluta skratta. Hela underarmen var hårlös medans handen och fingrarna var ”håriga”. Det såg ut som om han hade en ”hårig” vante på sig. Försökte verkligen bita ihop men det var bokstavligt talat omöjligt! Tårarna rann till slut med :’D
Snubben som satt bredvid mig på bussen, började stirra konstigt på mig.. och ju mer han stirrade, desto svårare blev det att bita ihop. Han trodde säkert att jag hade rymt från ett mental sjukhus eller nåt, hahaha.

Engsö slott (del 2)

Av , , Bli först att kommentera 2

slott1

slott2

medaljonger

candles

porslin

slott3

royal

slott4

svartamadam

slott5

Morgonmys

Av , , Bli först att kommentera 3

porridge

Frukost vid den här tiden.. Varför stressa liksom? ;) hehe