Spankywhips Blogg

Om allt mellan Himmel och Helvete

En liten update

Av , , Bli först att kommentera 7

Fått lite frågor som jag tänkte ta o svara på här ang. träningen, vars jag har tagit vägen och vad som händer i mitt liv..

För att sammanfatta det hela med endast ett ord, så säger jag bara ”jobb”. Jag bor i stort sett där, därför har jag halkat efter med bloggandet. Och för att va brutalt ärlig med, så tar det emot att blogga här. Hatar denna gräsliga design och de invecklade funktionerna. Fattar fortfarande nada! Vad gäller träningen, så har jag hamnat i en svacka. Jag har ingen lust, ingen motivation och ingen ork. Försökte träna några ggr efter att jag flyttat hit men that’s it.. Och visst är det tråkigt, då man har varit duktig på det förut och körde stenhårt med sig själv. Jag tyckte det var skitroligt och det var ju det man mest såg fram emot antingen före eller efter jobbet, men nu är det bara raka vägen hem.

F.ö har det inte hänt /händer inte så mkt nytt i mitt liv. Letar efter ett nytt jobb, det har jag gjort sen i höstas.. och naturligtvis kommer jag inte att säga upp mig från mina nuvarande yrken förrän jag fått tag i något annat. Har även lite planer på att plugga vidare. Ville ett tag plugga till sjuksköterska (långt ifrån ett drömyrke) då man är garanterad ett jobb vars man än väljer att bo nånstans, men nu har intresset för det dött efter att ha sett hur mkt skit syrrorna får från både anhöriga och läkare. Däremot finns det ett intresse o plugga upp till läkarsekreterare. Där är det arbetstiderna som lockar. Sen är utbildningen på distans, vilket också är ett stort plus. Meeeen, om det är gott om jobb inom det yrket, är det en annan femma.

Tjaaa, vad mer o tillägga här?
Har träffat nya underbara vänner via jobbet, har en ny kärlek i mitt liv och stormtrivs än i Västerås även om jag innerst inne kan känna att jag saknar Lycksele ibland. Saknar mest familjen och framförallt Lilly (min brorsdotter), mina närmaste vänner och tro det eller ej.. men jag saknar snön och råkylan. Trodde aldrig att jag en dag skulle sitta här och säga det ;) hehe.

Pest eller kolera?

Av , , 4 kommentarer 29

Går ej o beskriva hur djävulskt less jag är på min mens, eller less på att va kvinna överhuvudtaget.
I dag var det andra gången på raken som jag blöder igenom både trosor och arbetsbyxor.
Första gången, komme mensen 2 veckor för tidigt. Var helt oförberedd på det trots att jag har haft oregelbunden mens så långt jag kan minnas. Till råga på allt, så hade jag inga extra trosor med mig (något som jag f.ö alltid bär med mig ifall att) *hjärnsläpp*. Så jag fick gilla läget och sätta på mig ett par patient-nättrosor i hipster-format. Sexigt värre, speciellt när arbetsbyxorna är vita OCH genomskinliga.

I dag hade jag tack o lov med mig ett par extra trosor i väskan, så jag slapp dessa erotikdödare till nättrosor. Det jävliga dock är att jag hade en för kort arbetströja som slutade vid midjan ungefär (hopplöst o få tag i rätt strl).. så vete fan hur länge man gick omkring med ett blodigt ”arsle” och hur många det var som såg det utan o säga nåt.
Ibland undrar jag om det inte hade vart lättare och va en man. Nu menar jag inte att det är (blir) automatiskt bekymmerfritt med en snabel mellan benen, men fasiken vad mkt enklare det mesta hade vart.

Fördelar med att vara en man:

 • Snabbt å göra sig iordning på mornarna. Ingen make-up (?)
 • MKT FÄRRE gynundersökningar
 • INGEN mens och mensvärkar från självaste helvetet
 • Alla fördelar till jobb
 • Bättre betalda yrken
 • Blir sällan nobbad ifall du raggar upp någon
 • Dubbelt så hög förbränning vid träning
 • Kan bära ett par jeans då män i regel saknar rumpa, höfter och lår.
 • Du slipper raka dig (jaaa, men vi har ju skägg att raka… sitter ni säkert och säger. Men skägg/ skäggstubb är dösexigt enligt mig).
 • Du slipper oroa dig över oönskad hårväxt på benen, bikinilinjen, under armarna, buskiga ögonbryn ifall du råkar ut för en olycka och hamnar i koma.
 • Brösthår (Let me tell you a few things about chest hair. First of all, chest hair..  is cool. Makes you feel… free. And as you might know, I’ve been looking for freedom, I’ve been looking so long).

chesthair
(bild lånad från Google)

Fördelar med att vara en kvinna:

 • Lena ben
 • Stilettklackar eller klackar överhuvudtaget
 • Bröst /timglasfigur
 • Smink /blodröda läppar
 • Målade naglar
 • Lätt o dölja kåtheten
 • En chans o få uppleva en graviditet

pinup
(bild lånad från Google)

Dagens bikt

Av , , Bli först att kommentera 10

Vaknade igår morse och fick syn på detta. Det blev en chock med tanke på att vi inte fick någon vinter i år och plus för att folk har redan börjat med sommarkläder.
Jag stod vid fönstret och bara njöt av den vackra vyn samtidigt som jag sa för mig själv: ”Äntligen!”

Just nu är det blötsnö som kommer och jag kan inte låta bli att le stort inombords. Lite vinter måste man för fan få njuta av innan värmen slår till ordentligt.

snowy_landscape

Always the bridesmaid, never the bride.

Av , , 11 kommentarer 9

Tidigare under dagen..

Han: Jag måste få fråga en sak. Är du gift?
Jag: Nej!
Han: Inte?
Jag: Nope!
Han: Men hur gammal är du?
Jag: 34
Han: Och du är inte gift?
Jag: Nej!
Han: Varför?

”för att jag har en förbannelse över mig”, ville jag innerst inne svara..

Jag: Nä men det har bara inte blivit av.
Han: Hmmmm..
Jag: Meeen, jag har däremot varit förlovad i drygt 4½ år (log glatt).
Han: Är han från samma land som dig?
Jag: Nej, han var svensk.
Han: *suckar djupt samt skakar på huvet*. Där har vi det!

Konversationen kändes med detsamma väldigt awkward. Lyckades avsluta den på ett moget sätt utan att dra alla män över en kam.

bridesmaid1

bridesmaid2 

Drömyrken

Av , , 7 kommentarer 6

Det här med jobb egentligen.. Hur många är det som har ett arbete dom verkligen ÄLSKAR?
Många i min krets (både kvinnor och män) går till sitt jobb bara för att. En del av dom trivs helt ok och andra, inte alls.

Själv har jag haft alla möjliga tänkbara jobb men har endast haft två yrken som jag verkligen har tyckt om.. Den ena av dom, är förlossningen. Jobbade 10 år där sammanlagt.
Även om jag tyckte det var skitroligt, så har det tyvärr aldrig varit mitt drömyrke. Jag halkade in där på ett bananskal och råkade trivas. Sen blev det ju flytt till Västerås och jag fick jobb på två ställen. Trivdes som fisken i vattnet på ena stället och på det andra stället.. not at ALL.. även om jag ÄR väldigt tacksam över allt jag fått lära mig där.
Numera går jag till jobbet bara för att det inte finns något annat arbete. Jag går till jobbet för att ha tak över huvet, mat på bordet och för o kunna betala mina räkningar. Någon arbetsglädje existerar tyvärr inte längre. Jag får bara ont i magen så fort jag ska till det hemska stället, och i morgon är jag placerad där. Jippie! Visst, jag är glad för att jag har ett jobb.. även om det suger. Hellre det än arbetslös.

Jag har f.ö sökt nya jobb sen i höstas men har inte ens fått komma på intervju (trots 11½ års arbetserfarenhet inom ett visst yrke), har inte ens fått ett mail med ”tack för visat intresse men tjänsten du sökte har blivit tillsatt av en annan sökande”, det tycker jag är ruttet.
Sen har vi yrken där det krävs att man heter Anna Svensson och ser ut som en barbiedocka.

Just nu vet jag varken ut eller in. Antingen så går man in i väggen eller så tar man sig igenom helvetet med ett fake-leende på läpparna.

Inte direkt bästa vänner

Av , , Bli först att kommentera 7

Fattar inte vad det är med mig.. Så fort jag är ledig, så sover jag knappt nånting. Inatt var det absolut värst. Blev extremt trött redan vid 20:30, pyjamasen åkte på och sedan var det bara bums i säng. Klockan hann närma sig 2 på natten och jag låg fortfarande klarvaken trots tröttheten. Jag slumrade till till slut och drömde om pensionärer och bussförseningar.
Vaknar och tänker att NU måste jag ha fått sova, tittar på klockan och får mig en chock. Fanskapet är BARA 02:50. Och nej, jag lyckades inte somna om efter det.
Det här är inget nytt, så är det alltid vid ledighet. Jag och sömn går ej ihop då.

Men men, nu blir det kaffe iaf… och en huvudvärkstablett. Vi höres!

Vem behöver adult channel när man har..

Av , , 8 kommentarer 13

För första gången i världshistorien kan jag säga att jag är lyckligt lottad när det gäller grannar i samma hus. Det bor 3 st barnfamiljer, en gammal tant (90+) och ett medelsålderspar.
Ingen av dom gör mkt väsen av sig.

När det gäller husen bredvid, är det snarare ett helvete på helgerna (och många ggr även på lillördan’). På ena sidan av min lägenhet, bor nån tragisk ung människa som verkar va totalt döv med tanke på den höga unplugged musiken hon lyssnar på. Skulle inte bli förvånad om inte hon sitter där också med ett par flaskor vin och ett rakblad i handen och lyssnar på James Blunt.
På andra sidan av min lägenhet, bor också en ung människa. Där är det alltid ett gäng salongsberusade och fruktansvärt gapiga tjejer med dunka-dunka-musik, men där vet man att dom fortsätter sitt festande på krogen efteråt.. vilket innebär tystnad fram till kl. 7-9 dagen efter. Då väljer dom att sätta igång igen.

Sen har vi husen mitt emot, haha… vet ej vars jag ska börj’ nånstans. Där är det verkligen porr på hög nivå. Ena parets största hobby är sex, och he är inget fel med det då sex är både skönt o kul. Men det paret verkar tända på att andra kan se dom knulla som djur.
Personligen tycker jag så här, tänder dom på det.. fine liksom. Alla vi har våra intressen samt tänder på det ena och det andra.. men det finns för fan gränser. Vi bor ju allihopen i ett BARNFAMILJSOMRÅDE, barn står vid fönstren och TITTAR. Sen vill man ju för fan kunna sitta vid köksbordet och pyssla, fika, läsa utan o bli anklagad för en ”fönstertittare”.
Många ggr har man bara dragit ner persiennerna för att man inte orkar med deras djuriska aktiviteter, hehehe. Medelåldersparet ovanför dom ”tror” att ingen ser dom när dom väljer att släcka i tv-rummet. Men det dom ”inte vet”, är att när dom väljer att ha sovrumslampan på så syns deras spegelbild i hallspegeln. Vem fan vill se en ”tant” ge sin gubbe ett blåsjobb? Euuuwwww!!! -.-

Igår kväll, i lägenheten bredvid porrparets lya.. väljer en ung tjej att slita av sig byxorna och bh:n och tokdansa, hoppa och skaka på tuttarna helt oblygt. Vet inte om hon strippade /dansade för sin kille eller för sin tjej(kompis?). Det låg nämligen en människa på rygg och tittade på medans han/hon smekte sitt ben som var sträckt upp mot taket. Det såg ut som ett kvinnoben men det kan också ha tillhört en man med tanke på att dagens män saknar kroppsbehåring, hehe.