Spankywhips Blogg

Om allt mellan Himmel och Helvete

Folk dör som flugor

Av , , Bli först att kommentera 9

Va fan är det som händer? Den ena Lycksele-bon efter den andra dör.
Först var det Elin Falk, rarare människa får man let’ efter… och nu, Krister.. min vän, min blogg-kollega och min f.d granne. En person som inte gjorde en fluga förnär.
Fick höra den chockerande nyheten i natt och trodde först att det var ett skämt, men tydligen inte :(

Vila i frid min vän! Du är och kommer alltid att vara saknad <3

me_and_krister

Ett steg framåt, tio steg bakåt

Av , , Bli först att kommentera 4

Det känns som om jag är insatt på kortison för hela jag är fan uppsvälld. Kinderna ser mer rundare ut än normalt och i går för första gången, kändes arbetsbyxorna lite tajtare runt magen. Om nån skulle fråga mig nu om jag var gravid, I will say.. I won’t blame her /him /them, because I DO look pregnant! -.-

Den senaste träningsveckan har varit den mest intensiva jag hittills kört. Har verkligen kämpat hårt samt ökat vikterna med 2 extra kg /hantel. Kosten är jag fortsatt NOGA med men tillåter mig själv att äta onyttigt en gång i veckan (precis som jag har gjort dom andra veckorna). För övrigt, med kondition menar jag att jag både joggar och springer i si och så många minuter non stop. Ja, jag ger verkligen ALLT och lite till trots att det gör ont många ggr (gjort illa ryggen på höger sida på jobbet och den vänstra sidan lyckades jag skada under träningen. Don’t ask! Jag lyckas fan med allt).

10/3 (Tis) 1h kondition + biceps + triceps (4×10 /övning)
11/3 (Ons) 1h kondition
12/3 (Tors) 30 min kondition + triceps (4×10 /övning)
13/3 (Fre) 1h kondition
15/3 (Sön) 1h kondition + biceps + triceps (4×10 /övning)

Vikt förra veckan: 63,6 kg
Nuvarande vikt: 63,7 kg
Viktuppgång: + 0,1 kg

Blä.. får hoppas på ett bättre resultat om 1 vecka igen.
Ja just det, medans jag kommer ihåg. Anmälde mig till vårruset för snart en månad sen. Osäker dock om jag kan va med på det.. Beror helt enkelt på om jag åker på ett arbetspass eller ej.

13-Kontakta-oss
Source: varruset.se

Sex veckor avklarade

Av , , Bli först att kommentera 6

3/3 (Tis) 30 min kondition + biceps + triceps (4×10 /övning)
5/3 (Tors) 1h kondition + biceps + triceps (4×10 /övning)
6/3 (Fre) 1h kondition
7/3 (Lör) 40 min kondition + triceps (4×10 /övning)
8/3 (Sön) 30 min kondition + biceps (4×10 /övning)

Har sänkt ner motståndet från 8 till 7. Fortfarande tungt, men det går.
Min nuvarande vikt ser ni här.

För övrigt händer det inte så mkt just nu. Har precis kommit ut från duschen, även unnat mig själv ett par hemmaspa-behandlingar. Manikyr, pedikyr, kroppsskrubb, ansiktsmask, intimrakning etc.. Funderar nu på innan mitt herrsällskap kommer om ett par timmar, om man skulle ta och käka middag samt glo på nån serie. Det känns verkligen som om det var evigheter sen sist.. syftar inte på herrsällskapet nu, utan på serier ;) haha

Nej, nej, nej.. inte du med!!!

Av , , Bli först att kommentera 8

Mötte upp Chris efter tjejmiddan i går och det första han frågar, om inte jag är gravid.

surprise-smiley-emoticon

Jag: Ah men seriööööst… whaaaat???? Varför undrar du det?
Han: Ja du har ju mått illa rätt länge nu. Är du säker på att du inte är gravid?
Jag: Du tror inte att det har med min extrema sömnbrist samt hårda arbetsbelastning att göra? Och nej, jag är inte gravid! Du om nån borde veta det!

Blod, svett och tårar

Av , , 2 kommentarer 5

Guess what? Bara ett par dar efter mitt senaste inlägg, fick jag en fråga om inte jag var med barn. Det börjar fan bli riktigt komiskt. Antingen så tillhör jag inte kroppsidealet (size 0) eller så är fan folk avundsjuka. Först i onsdags la jag märke till att arbetsbyxorna börjar sitta lite löst på mig och dagen efter frågade en arbetskamrat mig om jag hade gått ner i vikt. Sen sa den personen nånting och om man läser mellan raderna, så har det pratats om mina kurvor bakom min rygg på jobbet (och tyvärr, nej.. inget positivt). Just nu skiter jag bokstavligt talat i det!
Jag har kämpat HÅRT i snart 6 veckor, verkligen gett ALLT och lite till trots mensvärk, riklig blödning, diskbråckssmärtor från självaste helvetet, extrem sömnbrist och på tok för mkt arbete… Och ja, jag börjar se resultat nu. Har tappat 3 cm runt höfter /rumpa och vågen visar åter igen minus. Suck on that bitches!

Vikt förra veckan: 64,8 kg
Nuvarande vikt: 63,6 kg
Viktnedgång: -1,2 kg

Endast 3,6 kg kvar till målvikten :D

Ska strax ta och fixa det sista innan det bär av hem till Johanna på tjejmiddag.

Fem veckor avklarade

Av , , Bli först att kommentera 10

Gravidryktena fortsätter..
För några dar sen, frågade en person mig om jag o Chris väntade barn. Nån dag senare frågar en annan om inte jag är gravid, och nån dag efter det ställer samma person samma fråga till mig.. om inte jag är gravid. ”Näää, jag är inte med barn! Jag har mens just nu!” ..fräste jag. Det börjar seriöst bli jävligt irriterande. Ponera nu att jag skulle va gravid, vafan har folk med det att göra? Det är MITT liv, MIN kropp, MITT val OCH det är en sak mellan MIG OCH CHRIS! Occcch skulle jag nu vara gravid, så är det för fan upp till MIG om jag vill berätta det för omvärlden eller ej!

Nog om det..

Tänkte berätta lite om min träning istället. Den senaste veckan har det inte varit lätt at all. Mensvärk, blött som en stucken gris de 3 första mensdagarna, illamående, träningsvärk samt utarbetad men trots det så har jag kämpat på som tusan och även tränat när jag inte har haft någon ork i kroppen. Jag vill det här så jävla mkt!

24/2 (Tis) 30 min kondition + 15 min styrketräning (intensiv)
25/2 (Ons) 30 min kondition + 3 min styrketräning
26/2 (Tors) 30 min kondition + biceps + triceps (4×10 /övning)
27/2 (Fre) 30 min kondition
1/3 (Sön) 30 min kondition + biceps + triceps (4×10 /övning)

Har även hela den veckan ökat motståndet på träningsmaskinen från 6 till 8 (som är max), men funderar på att dra ner det till 7 eftersom jag blir tokandfådd redan efter nån minut och känner att jag inte får ut lika mkt av träningen längre.

Vikt förra veckan: 64,4 kg
Nuvarande vikt: 64,8 kg
Viktuppgång: + 0,4 kg

Jag skulle kunna gråta blod över viktuppgången nu men det tänker jag inte göra för jag vet att det hela beror på min kära röda vecka. Jag brukar samla på mig vätska.
Kosten har jag varit extremt noga med. Försöker så gott jag kan äta på regelbundna tider samt lite åt gången. Äter oftast antingen på en assiett eller på ett kaffefat, bra kost dessutom men tillåter mig själv att äta onyttig mat en gång i veckan. I förrgår t.ex blev det ett halvt glas vin och ostbricka med min vän Johanna och de två kommande helgerna, blir det födelsedagsmiddag och troligen tårta med.

Realistiska mål

Av , , Bli först att kommentera 8

Snubblade över en sida på nätet där det stod att det farligaste man kan göra, är att sätta upp för låga mål. Det vete tusan om jag håller med! Personligen tycker jag att man själv ska känna efter och sedan ställa denna fråga för sig själv: ”Vad är det jag klarar /inte klarar av att göra inom denna period eller inom de närmaste åren?” ..och sedan utgå ifrån det.

Kan ta mig själv som exempel här..

I somras var bl.a min plan att powerwalka högst 30 min på löpbandet ungefär 3 ggr i veckan.. Och visst, jag höll det löftet från början men sedan blev jag latare och latare och hamnade åter igen i en jävla svacka. Depression, sömnlösa nätter, tårar, dränkt i arbete, press från allt och alla… är ju bara några få saker att nämna. Det hela blev inte bättre heller när jag efter årsskiftet fick samma jävla fråga från 2 olika personer om inte jag var gravid. Jag gick upp från 65,1 kg till 66,5 kg. Jag bestämde mig för att sätta upp ett mål. Ett mål som jag visste att jag skulle kunna uppnå inom ett år. Målet var att börja träna igen, kondition MAX 10 min och minst 1 gång i veckan. Och vet ni vad? Det var det bästa LÅGA målet jag någonsin har satt upp, för så blev det istället.

Kopia från min träningsdagbok

19/1 (Mån) 30 min kondition + 3 min styrketräning
20/1 (Tis) 30 min kondition + 3 min styrketräning
24/1 (Lör) 30 min kondition
————————————————————————-
29/1 (Tors) 30 min kondition + 5 min styrketräning
31/1 (Lör) 1h kondition + 8 min styrketräning
————————————————————————-
3/2 (Tis) 1h kondition + 10 min styrketräning
7/2 (Lör) 30 min kondition
————————————————————————-
12/2 (Tors) 30 min kondition + 5 min styrketräning
22/2 (Sön) 1h kondition + 6 min styrketräning

Nuvarande vikt: 64,4 kg
Viktminskning: -2,1 kg

Det finaste någon har sagt till mig

Av , , 2 kommentarer 7

Mamma: Jag älskade dig redan när jag fick reda på att jag var gravid med dig.
Jag: Aaaaaaaaaaawwww :’)

mom_and_me
(ca 3 år gammal bild på oss)

Bildbevis

Av , , 4 kommentarer 14

Ok.. det tog mig ”bara” 1 år att våga kapa av mig håret. Bättre sent än aldrig, I guess ;)

Hårlängd före: 92,5 cm
Hårlängd efter: 28 cm

Salong: Kia’s Hårstudio (Västerås)

bob_haircut

Död åt såna människor!

Av , , 2 kommentarer 2

jollytumuhirwe