Spankywhips Blogg

Om allt mellan Himmel och Helvete

Det ena, det andra

Är det inte det ena, så är det det andra.
När jag började tillfriskna, så valde ryggen att paja. Har haft ryggbesvär sen 19-års åldern. Diskbråck, enligt min läkare. Själv vet jag inte vad jag ska tro på längre, för det gjordes aldrig nån (MR)-röntgen. Det kan va svår ischias också. Hursomhelst, han klämde på mig för några år sen, gick efter symptomen och satte sedan diagnosen. Fick höra i fjol av en arbetskamrat att läkaren kan göra så ibland, dels för att spara tid och dels för att det blir ekonomiskt för landstinget. Jag fick inte ens nå smärtstillande utskrivet. Utan jag skulle bara upp och gå när det gjorde ont, vilket är lättare sagt än gjort.. även om det faktiskt hjälper lite. Men många ggr kan jag inte ens stödja mig på benet, det känns som om det ska gå av och jag känner även hur musklerna krampar.

För några månader sen, fick jag världens smärtattack under mitt arbetspass. Höll på att kräkas av smärta och kunde knappt få fram några ord. Haltade ner från min avdelning till apoteket och fick hjälp på tre röda. Det första apotekaren säger till mig efter att hon sett hur smärtpåverkad jag var: ”Du behöver nåt med morfinpreparat i”.

Sen i torsdags förra veckan, har jag haft konstant ont. Gjorde en chansning för fyra dar sen och klev på löpbandet efter arbetspasset. Efter 8 min och 50 sek, klarade jag inte av nå mer. Ryggen och benet värkte som satan, tårarna sprutade och det var sååååå nära att jag skulle spy rakt ut på köksgolvet. 1g alvedon + 400 mg ipren, fick smärtan att gå ner till 8 på VAS-skalan i endast 20 min, innan det vandrade upp mot 10 igen.
Den natten var ett rent helvete. Låg mest och grät och visste inte riktigt hur jag skulle ligga. Ingen ställning kändes bra (ja jag vet, det låter kinky). Dagen efter kändes det ok och smärtan har nu hittills, tack och lov varit hanterbar. Tror också att massagen hjälpte lite. Det kändes så pass ok att jag gjorde ett nytt försök på löpbandet. Klarade denna gång 30 min (dock med triljoner pauser) + träning av biceps och triceps. Provade köra i morse med, fixade även 30 min fast med nöd och näppe.

Från det ena till det andra..

Belönade mig själv med sushi från mitt favoritställe, Soya häromdagen. Dels för att jag har blivit lite mer varm i kläderna med ”remiss-arbetet”, dels för att jag klarat av att gå till jobbet samt jobbat dubbelpass utan att behöva sjukanmäla mig trots helvetisk smärta och dels för att jag försökt träna trots helvetisk smärta.

soya_sushi