Brynäs räknar med ”Bäckis”

Flera av klubbarna i elitserien hoppas fortfarande att Hockeyligan ska ändra sitt beslut och tillåta NHL-spelare. Då räknar de regerande mästarna att Nicklas Bäckström kommer hem.

Förra helgen blev det definitivt att det blir en spelarstrejk i den Nordamerikanska hockeyligan. Flera av de svenska superstjärnorna vill hemskt gärna spela ishockey live i Sverige under lockouten, men den Svenska Hockeyligan står alltjämt fast vid sitt beslut att inte tillåta några korttidskontrakt under årets säsong.

Det gör det svårt för klubbarna i Elitserien att locka hem stjärnorna eftersom det fortfarande finns en chans att NHL drar igång igen senare i vintern. Den nuvarande regeln gör att en spelare som skriver på ett kontrakt måste stanna kvar säsongen ut. Till skillnad från Elitserien har Hockeyallsvenskan bestämt sig för att välkomna stjärnorna från NHL under lockouten. Det har gjort att betting på den svenska andraligan har ökat rejält eftersom spelare som Anze Kopitar och Patrik Berglund ger Allsvenskan extra stjärnglans.

De regerande mästarna Brynäs hoppas fortfarande att Hockeyligan ska tänka om, och blir det så, räknar klubben iskallt med att Washington Capitals-stjärnan Nicklas Bäckström kommer hem till Gävle. Man planerar även att locka över hans klubbkamrat Marcus Johansson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>