Nya förhandlingar i NHL

 

 

Representanterna för världens bästa hockeyliga, NHL, har fortfarande inte gett upp hoppet om årets säsong. Nu planerar man nya möten med spelarfacket NHLPA för att lösa spelarstrejken.

 

För omkring två månader sedan blev det officiellt att NHL och spelarfacket inte kunde komma överens om ett nytt kollektivavtal och därför utlös en spelarstrejk. Sedan dess har mängder med storstjärnor från den nordamerikanska ligan valt att spela ishockey live runtom i Europa. En hel del svenskar har återvänt till Hockeyallsvenskan för att förstärka sina moderklubbar. Där märks bland annat Carl Hagelin i Södertälje SK, Patrik Berglund och Mikael Backlund i Västerås, Gabriel Landeskog i Djurgården. Men även en världsstjärna som Anze Kopitar, som vann Stanley Cup med Los Angeles Kings under våren, har flyttat till den svenska andraligan för att spela där under den pågående lockouten. Kopitars lillebrorsa återfinns sedan tidigare i Mora och därför valde den slovenske superstjärnan att komma till Dalaklubben.

 

Men frågan är hur länge dess storspelare kommer stanna kvar i Sverige. I Elitserien återfinns inte lika många NHL-stjärnor eftersom klubbarna där tidigare kommit överens om att inte skriva några korttidskontrakt under årets säsong. Vissa lag har dock gått emot det beslutet, men ligan har inte invaderats av världsstjärnor direkt. Nu ser det dock ut som att NHL:s representanter och spelarfacket NHLPA återigen ska träffas i USA för att försöka lösa konflikten. Parterna har inte talats vid sedan den 18:e oktober och många bets på bet365 talade för att säsongen var körd, men nu försöker man alltså återigen få till ett kollektivavtal som både ligan och spelarna kan vara nöjda med. Mötets hölls på hemlig ort, men enligt uppgifter från olika medier deltog bland annat Pittsburgh Penguins kanadensiske superstjärna och lagkapten Sidney Crosby. Spelarfackets representant Donald Fehr var tydligen med att påpeka att spelarna hela tiden varit mer än villiga att fortsätta förhandlingarna för att rädda NHL-säsongen 2012-2013. 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>