Zlatan hade show mot England

 När den nya nationalstadion Friends Arena invigds i går kväll med match mot England var det framför allt Zlatan Ibrahimovic som gjorde avtryck. Han svarade för Sveriges samtliga mål i 4-2-segern.

 

Det var inte heller vilka mål som helst som den svenske landslagskaptenen bjöd på. Han gjorde 1-0 tidigt i den första halvleken när han stillastående tåpajade upp bollen i nättaket från nära håll. I mitten av den andra halvleken tog han med sig Anders Svenssons fantastiska passning med bröstet och volleysköt in 2-2. Det slutade inte där, utan PSG-stjärnan fortsatt att bjuda hemmapubliken på den nya nationalarenan på drömmål. De som kom till Friends Arena för att se fotboll live blev knappast besvikna.

 

Sveriges superstjärna fullbordade sitt hattrick när han drog iväg en frisparkskanon från 30-35 meter som letade sig in Joe Harts vänstra hörn. Ett riktigt klassmål av Zlatan Ibrahimovic, men han sparade det läckraste till sist. På stopptid när många trodde att matchen var på väg att ta slut slog anfallaren till med ett av sina snyggaste mål i karriären. Englands målvakt kom ut lång för att nicka undan bollen, men Zlatan fångade upp den, med ryggen mot mål, från omkring 40 meter och drog till med en smått omöjlig cykelspark. Bollen gick i en båge över Joe Hart och letade sig in i mål. Det innebar en 4-2-seger för Sverige i invigningsmatchen av nya Friends Arena inför närmare 50 000 åskådare.

 

Om man ska skriva en manus för hur en stjärnspelare ska inviga en nationalarena går det knappats att skriva det bättre än vad Zlatan Ibrahimovic gjorde i går. Han var förstås väldigt nöjd efter matchen och medier över hela världen lovordade svensken för hans otroliga cykelsparksmål. Vissa beskrev som det snyggaste målet det här århundradet. Zlatna har tidigare kritiseras i England för att vara överskattad, men enligt de flesta odds tips tystade han sina kritiker med sina fyra mål av yppersta världsklass i går kväll.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>