Djokovic vann ATP-slutspelet

 

 

 

Det blev världsettan Novak Djokovic som vann ATP-slutspelet i London efter att ha finalbesegrat den andra rankade schweizaren Roger Federer i en fantastisk finalmatch.
 
Det var länge osäkert om den serbiske 25-åringen skulle komma till spel överhuvudtaget i ATP-slutspelet i London eftersom hans pappa insjuknat och vårdats på sjukhus sedan en tid tillbaka. Men i turneringen där de åtta högst rankade spelarna i världen samlas för att göra upp spelade Novak Djokovic fantastisk tennis från början till slut. Världsettan gick obesegrad genom gruppspelet och efter en svag inledning i semifinal mot Juan Martin Del Potro kunde han komma tillbaka och vinna, vilket många som följer tennis online såg via webben.
 
I finalen mot världstvåan Roger Federer blev det precis så jämt och bra spel som den mesta betting på bet365 trodde på förhand. Det var den 31-årige schweizaren som inledde matchen bäst och såg ut att vara på väg att plocka hem det första setet, men som så många gånger tidigare reste sig Novak Djokovic när de flesta räknat ut honom. Han vann det första setet och följde upp det med att även vinna det andra och därmed säkra sin andra seger i ATP-slutspelet i karriär. Segersiffrorna skrevs till 7-6, 7-5 och senaste gången serben vann ATP-slutspelet var säsongen 2008 då det avgjordes i Shanghai.
 
Det stod klart redan inför tennisfesten i London att den 25-årige serbiske superstjärnan skulle avsluta säsongens högst upp på världsrankingen. Roger Federer övertog ju platsen som nummer ett i världen efter sin fina sommar och inledning på hösten, men Djokovic har kämpat sig tillbaka och kunde inför ATP-turneringen i Paris häromveckan utses till säsongens världsetta. Roger Federer valde att vila från Paris Masters vilket gjorde att han tappade viktiga ATP-poäng på världsrankingen, men Federer har varit med länge och han har visat under säsongen 2012 att han i allra högsta grad fortfarande är att räkna med i de stora sammanhangen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>