Tärnström kan missa hela säsongen

 

 

 

AIK:s lagkapten och backklippa Dick Tärnström har inte spelat en match sedan slutet av september och nu är han själv orolig för sin nackskada som kan hålla honom borta från isen hela säsongen.
 
Solnaklubben har inte inlett säsongen så bra som man hade önskat. Efter 20 omgångar parkerar man på elfte plats i tabellen, nästsist med bara nykomlingen Rögle bakom sig. Dessutom har laget fått klara sig utan den 37-årige backen Dick Tärnstörm sedan den 27 september. Den rutinerade försvarsspelaren ådrog sig då ett diskbråck i nacken och han fortfarande stora besvär med smärtor i nacken. I dagsläget är Tärnström långt ifrån att kunna kliva ut och lira ishockey live. Han tränar fortfarande nästan enbart rehabiliteringen och har endast gjort några få pass på isen. De träningar han har gjort på is har varit utan någon fysisk kontakt från andra spelare.
 
Nu berättar 37-åringen att han själv är orolig inför framtiden, eftersom skadan aldrig verkar ge med sig. Varken han eller läkarna kan fastslå när han är redo för full träning och match igen, men backen krigar på med sin rehabiliteringsträning. Han hade hoppats att det skulle bli bättre under förra veckans landslagsuppehåll, men Dick Tärnström berättar att läget är precis detsamma som innan Karjala Cup.
 
Den forne NHL-backen är dessutom väldigt saknad på isen, vilket märks bland de övriga AIK-spelarna. Tärnström har med sin rutin och lugn på isen betytt väldigt mycket för klubben sedan han återvända till svensk hockey. Klubben har varit framme i semifinal två säsonger på raken efter att man båda åren besegrat grundserievinnaren i kvartsfinal. Ska det bli en ny skräll och spel i semifinalen måste AIK höja sig rejält. Man har för tillfället en poäng upp till säker mark, men hela åtta poäng upp till den sista slutspelsplatsen som Modo för tillfället innehar. Mycket betting tips på bet365 talar för att Solnaklubben i första hand får kämpa för att undvika spel i kvalserien under våren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>