Stahre sågar sig själv

IFK Göteborg har inlett årets säsong väldigt övertygande, men i bortamötet mot Gefle fick laget nöja sig med 1-1. Då valde tränaren Mikael Stahre, som roterade i startelvan, att kritisera sig själv efter krysset.

 

I fjol var förväntningarna skyhöga på IFK Göteborg. Under vintern hade den före detta AIK-tränaren Mikael Stahre anställts som lagets nye manager och tillsammans med sportchefen Håkan Mild handplockades en rad namnkunniga spelare till klubben. Där märktes namn som Pontus Farnerud, Nordin Gerzic, Kjetal Waehler och Daniel Sobralense. Inför 2012 var sportsbetting på nätet helt övertygade om att Blåvitt skulle slåss om SM-guld när året skulle summeras och media valde att måla upp laget som ”Real Blåvitt”. Det blev inte riktigt som varken Stahre och Mild eller supportrarna och media hade trott. Laget slogs länge på den undre halvan av tabellen och slutade tillslut på en sjunde plats.

 

Inför årets säsong har IFK Göteborg legat lågt på transfermarknaden och inte alls gjort lika många spektakulära värvningar som i fjol. I stället har laget fokuserat på kontinuitet och samtidigt släppt fram flera egna talanger. Där märks exempelvis Sam Larsson och David Moberg Karlsson. Det verkar vara något som har lyckats och IFK Göteborg återfinns efter nio omgångar i toppen av tabellen. Men i veckans match Gefle fick laget nöja sig med 1-1. Under 2012 skrev allsvenskan fotboll nyheter om samma match som den gången slutade med en 5-0-vinst för Gefle. Med tanke på debaclet i fjol var årets oavgjorda resultat ett fall framåt, men Mikael Stahre valde trots det att vara kritiskt mot sig själv. Han valde inför mötet att byta ut fyra spelare ur startelvan eftersom laget spelar en viktig cupfinal på söndag mot Djurgården. Med facit i hand var det kanske ett mindre lyckat drag av Göteborgstränaren, men chansen till snabb revansch finns alltså. På söndag ska det avgöras vem som vinner Svenska Cupen och därmed får kvala till Europa League i höst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>