Elmanders dröm: avsluta i USA

 

Johan Elmander har en ganska tung säsong bakom sig i Turkiet. Han fick stora delar säsongen förstörd av skador och när han väl varit frisk har konkurrensen varit stenhård i Galatasarays stjärnspäckade lag. Svensken har dock en plan för framtiden – att avsluta karriären i USA.

 

Den 31-årigen anfallaren är tillbaka i det svenska landslaget. Han har missat de senaste matcherna på grund av en efterhängsen fotskada, men nu är Johan Elmander äntligen fullt frisk igen. Det finns dock en stor oro bland fotbollsexperter för hans matchform. Han har nämligen bara spelat totalt 64 minuter sedan i februari, trots att han varit skadefri under en längre tid. Anledningen till den uteblivna speltiden är, förutom hans långa skadefrånvaro, den tuffa konkurrensen i Galatasarays anfallsuppsättning. Där återfinns sedan i vintras även Chelseas gamla stjärnspelare Didier Drogba. Det är framför allt ivorianens intåg i den turkiska klubben som gjort att Elmander fått stå tillbaka under våren. I fjol var Elmander given i den turkiska storklubben och hade stor del i lagets ligaguld.

 

Nu väntar två väldigt viktiga VM-kvalmatcher med det svenska landslaget och enligt den mesta sportsbetting på bet365 kommer Johan Elmander ta platsen i anfallet framför superstjärnan Zlatan Ibrahimovic. De senaste matcherna har Tobias Hysén spelat längst fram, men IFK Göteborg-anfallaren har lämnat återbud. Dessutom har förbundskapten Erik Hamrén valt att inte kalla in någon ersättare. Det gör att han gamblar lite med Elmander, som trots allt inte spelat någon match på väldigt lång tid. I Sveriges anfallsuppsättning finns förutom Elmander och Zlatan Ibrahimovic även PSV Eindhoven-stjärnan Ola Toivonen. I samband med landslagslägret, där Sverige redan under måndagskvällen genrepar mot Makedonien, berättar Johan Elmander om sina framtidsplaner. Han har visserligen ett år kvar på kontraktet, men kan i framtiden se sig själv avsluta sin aktiva karriär i USA, snarare än i allsvenskan live.

Det är i alla fall en dröm som anfallaren har, men han är noggrann med att poängtera att det förhoppningsvis dröjer ytterligare några år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>