Roma anställer ny tränare

 

Roma har gjort klart med en ny tränare till nästa säsong. Det är den franska klubben Lilles före detta manager, Rudi Garcia, som tar över huvudstadsklubben. Han blir därmed lagets fjärde tränare på två år.

 

När den forne spanske storspelaren Luis Enrique anställdes som ny tränare i Roma under 2011 siktade klubben på en långsiktig framtid med Barcelona-ikonen. Den italienska klubben hade tröttnat på hattandet med olika tränare och vill se Enrique bygga upp ett nytt Roma över en längre period. Det blev inte riktigt som varken Roma eller Luis Enrique hade tänkt sig. Redan efter en säsong försvann han från sitt uppdrag och ersattes då av Zdenek Zeman. Efterträdaren blev inte långvarigt på sin post och tvingades bort från klubben under den gångna säsongen. Han ersattes då tillfälligt av Aurelio Andreazzoli, men nu har Roma gjort klart med en ny tränare – igen.

 

I veckan presenterades Lille-tränaren Rudi Garcia som ny manager för den italienska klubben. Den 49-årige Garcia har tränat Lille sedan 2008 och förde bland annat laget till både ligaguld och cupguld under 2010-2011. Nu ska fransmannen försöka upprepa den succén i Serie A och förväntningar är som vanligt stora på Roma. De har de senast åren hamnat efter de andra topplagen i Italien, framför Juventus och Milan.

 

Fransmannen har tecknat ett tvåårskontrakt med Roma och kraven på snabba fotbolls resultat är som vanligt stora i den italienska huvudstadsklubben. Han berättade i samband med presskonferensen, där han presenterades, att han vill satsa på en offensiv fotboll. Trots en ny tränare är det i dagsläget inte mycket sportsbetting som talar för att Roma ska kunna utmana om titeln redan nästa säsong. Det är dessutom första gången som Garcia tränar ett lag utanför Frankrike och en första uppgift kommer att bli att lyckas behålla mittfältsstjärnan Daniele De Rossi som återigen ryktas vara på väg bort från klubben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>