Växla upp!

Av , , Bli först att kommentera 6

Nu på onsdag gäller det att samla ihop vänner och bekanta, snöra på löparskorna och dra upp på nya Umeå Arena. Tag chansen att bland de första känna på de nya friidrottsbanorna

Ume FI inbjuder till "Växla upp!", en svensk stafett där man i 4-mannalag springer 100-200-300-400m.

Tävlingen startar kl 15.00, info och anmälan på www.umefriidrott.se. Kostar bara 50kr/lag! Efteranmälan tas emot mellan 13.30-14.30.

Bli först att kommentera

Finlandsfärjan

Av , , Bli först att kommentera 6

Känns helt fel att flyga till Finland. Man borde inte få ta sig dit med annat än färja. Trots det ska det bli skoj. Finnkampen till helgen!

Bli först att kommentera

Personer jag kanske känner

Av , , Bli först att kommentera 5

På facebook dyker det ständigt upp okända ansikten i det högra hörnet.. Personer som facebook "tror" att man kanske känner. Då och då ser man ett bekant ansikte som har fallit för grupptycket och gått med i Facebook, vilket ju kan vara bra.

Sen finns det de som man önskade att man kände. Alldeles nyss dök Darryn Robles upp i rutan. Tänk att facebook tror att vi kanske är vänner… Vilken bra dag.

Bli först att kommentera

Blod, svett och lera

Av , , Bli först att kommentera 4

Följetongen på dagens trånande efter downhillcykling blev en massa cyklande kring Carlshem. Spåret där är grymt skoj med cykel, branta backar uppför och nedför. Alla stigar och leder är dock lite svåra för. Var kommer alla förbannade rötter ifrån?! En utmaning blev det att balansera runt de värsta kvistarna, vassa stenar, och samtidigt cykla…

Bra är att mina nya cykelskor numera ser fina och använda ut. Mina knän är lätt blodiga och jag, är trött i mina armar. Min bästa sponsor har lagt ut för ett par clipspedaler så att jag kan ha cykelskor på MTB:n. Så himla värt, jag har verkligen kontroll i alla uppförsbackar.

Snart frisbeegolf. Känns som lätt att cykla dit.

Bli först att kommentera

Jag vill, jag vill!!

Av , , Bli först att kommentera 5

Läste med dreglande mungipa Dagens VF. Satans bananer så skoj! Tänkte nästan packa ryggsäcken och bara dra. Schysst att få cykla sig riktigt lerig och mörbultad.

Någon som ska mé?

Bli först att kommentera

Räknar tid

Av , , 1 kommentar 6

Med en träningsdagbok sedan 8 år tillbaka har jag alltid räknat träning. Som tonåring var det antal pass, vilket blev förödande när jag började som receptionist på Träningsvärkstan.

Efter att ha fått upp intresset för lite längre löpning började jag räkna km. Inte heller det helt bra då farten lätt blir lidande. Att springa 5km i fullfart är ju jobbigare än 20km jogg….

Sen så har jag min träningsdagbok på funbeat.se Funbeat räknar minuter. Där summeras antal minuter man tränat på en vecka och där har du alltså resultatet av din träning. Det finns även topplistor i gruppen löpning där jag ibland kan få ett ryck för att springa fler minuter än Jonas Buud (så länge man inte väljer Swiss alpine veckan så kan det gå!). Roligt men kanske inte det smartaste…

Torsdag fm har jag nu registrerat morgonens träning. 30min rodd. J-vligt jobbigt men det gav ynka utdelning. Däremot har jag redan denna vecka överträffat förra veckans totalsumma! Det var en kass vecka ja, men är det inte lite orättvist att två cykelpass ska föra upp min statistik så högt? Tänk om jag börjar tro att jag har tränat bra? Jag är ju långt ifrån Kowalczyks monsterveckor på 25-30h men på funbeat är det mina staplar som gäller!

Hur räknar ni? Timmar, kilometer, minuter, antal pass? Kanske tänker ni enbart på de där sekunderna mindre som ni vill kapa er runda på?

Träningsmonster:

1 kommentar

En bok för dig

Av , , Bli först att kommentera 5

Dags för ett boktips! Jag har läst pinsamt lite senaste året (om man bortser från löpartidningar, forskningsrapporter, träningsprogram, e-mail och bloggar). Så när jag började höra talas om Haruki Murakamis bok "What I talk about when i talk about running" kändes det som att det var en bok jag skulle kunna ta mig igenom. Alldeles nyligen har den blivit översatt till svenska, så jag köpte helt enkelt boken. Författaren, som alltså säljer drösvis med böcker berättar under de 200 sidorna om sitt liv och kärleken till löpning.

Jag läste boken på en dag. Trots det kändes det inte så speciellt. Kanske är det översättningen som är dålig men han beskriver bara det som jag vet att alla andra löpare känner; Hur härligt det är att ha löpningen som en del av vardagen, som ett andningshål när livet rusar sådär snabbt. Idag finns det ju massvis med bloggar och skribenter som skriver om just detta. Skillnaden med Murakami är ju att han inte är den typiske macholöparen. Han är en intellektuell person som gillar att svettas, kanske har det genom historien varit ovanligt?

Två saker gillar jag med boken. Han beskriver frustrationen över åldrandet bra, hur tiden rinner iväg under sina lopp utan att han kan göra något åt det. Maktlös över att inte kunna träna sig bättre länge. Dessutom är hans berättelse om sitt marathonlopp från Athen till Marathon härligt. Jag kan verkligen se denne japan springa längs motorvägen i hettan med saltet från svetten som har bildat en vit hinna på huden. Det gjorde han banne mig bra!

 

Bli först att kommentera

Anger management

Av , , Bli först att kommentera 5

Frustration!

Vet inte varför, men telefonen är knäpp, jag irriterad, drösvis med mail, massor som inte går i lås och sånt där annat som inte fungerar. Jag var bara inte gjord för dessa dagar. Hur gör man sig då bäst av sig med irritation och frustration? Jag lyckades hyffsat, här är mina tips:

1, Ring en vän. Stackars kära söta du som fick stå ut med mina klagomål tidigare. Som om du inte har nog bekymmer… Trots det kändes det bättre att någon lyssnar.

2, Tröstshoppa. Turligt nog tillåter inte min ekonomi det. Jag fick i alla fall med mig en onödig tidning från ICA, när jag skulle posta paket. Den hamnar nog i pappersinsamlingen imorgon. Även om sidan "Bomba dig själv med kärlek"  för en kort sekund kändes som skriven för mig.

3, Träna. Kunde inte springa en till gång idag när jag kostade på mig ett intervallpass imorse. J-vla hälar. Istället, hörlurar i öronen, Tierra t-shirt, pannband och blöjbyxor.(Precis som på vilken modeblogg som helst kan du kolla in outfiten nedan.) Sen blev det 90 minuter av lerig cykling i skogen. Helt klart svårt att tänka på annat än stenar och rötter som är i vägen. Grymt skoj faktiskt. Vad gör jag egentligen i spinningsalen?

4, Te. Sitter med en gigantisk kopp, är iklädd stickad långkofta och har en trött kropp och knopp. Tänker inte göra någonting alls ikväll. Bara ladda för en bättre morgondag.

Bli först att kommentera

Intervalltajm

Av , , Bli först att kommentera 5

Snart ska jag ut och springa! Väntar på att mitt grundande av gröt och kaffe ska sätta sig lite bättre i kistan bara. Jag har inte sprungit intervaller på två veckor – och då var det på myr! En evighet sedan.

Förväntar mig inga snabba ben, inget flyt men längtar efter blod, svett och tårar. Blev cykel igår morse och eftermiddagens distans innehöll därför mäktigt tunga ben. Hoppas att de återhämtat sig lite nu. Gick på Pilates efter löpningen och är helt slut efter det. Trodde aldrig jag kunde bli så svag som jag är nu. Tur att jag kan träna upp det!

Snart time for: 10x2min/45sek

Lite inspiration:

 

Bli först att kommentera

Loppen ALLA vill springa

Av , , Bli först att kommentera 4

För friidrottare är augusti mästerskapsmånad. Först veteran-SM på Öland där pantertanter och farbröder kämpar om världsrekord (!), sen USM/JSM denna helg, Senior-SM kommer nu och så slutligen målet; Finnkampen.

Alla GP-galor med kanonstartfält betyder inte ens hälften så mycket. Att som svensk få springa en finnkamp är stort. Så denna helg kommer bli glädjens tider för de som blir uttagna och ett stort nederlag för de som missar. Det är faktiskt majoriteten som har detta som huvudmål, och som faktiskt inte får chansen. Det kanske hjälper föga att peppa dem med att det kommer en finnkamp nästa år också – men det är ju faktiskt så.

Anledningen till detta inlägg är att vi idag har spikat truppen till ungdomsfinnkampen som pågår paralellt med den stora tävlingen. Det är våra bästa 16- och 17-åringar som ska ställas mot ung finsk sisu. Samma sak där, prestige om att få springa. Besvikelsen har varit stor hos de skadade som sprungit bra i början på året, eller hos de som "misslyckades" på JSM. Till ungdomsfinnkampen får man inte lika många chanser, men året därefter går en landskamp mellan alla nordiska länder, och borde man inte bara bli ännu mera revanschsugen till nästa säsong?

Hur som helst går mina tankar till de som inte blir uttagna till ungdomslandslag. Det finns inget som säger att man inte blir uttagen till det riktiga landslaget om 5-10 år. Den som tränar får se.

Bli först att kommentera