Stefans basketblogg

Femman: Tälje-Virtus

Björn Wanhatalo

* Tälje har inte imponerat allt för mycket på slutet, men har ändå två knappa segrar över Hallstahammar och Uppsala i de två senaste matcherna.

* Tälje leder publikligan i norra Basketettan med 262 åskådare per match. Virtus ligger tvåa på 202 per match.

* ’Vår sämsta defensiva insats någonsin’ kallade Luca Romano prestationen mot Orongo, det borde alltså inte kunna bli sämre i dag.

* Täljes Karim Wazzi torde vara basketettans bästa ’rena’ point guard, den lille kvicke mannen snittar nära 7 assists, vilket måste anses vara historiskt bra i basketettan.

* Dagens match är den sista för MAtteo Cavallini i Virtus, han åker hem till Italien där han tydligen fått ett bra erbjudande.

2 kommentarer

  1. Petter

    oj vad fel du har i dina påståenden: 1) Att slå Uppsala och Hallsta 2 lag som har bästa formkurva just nu är riktigt starkt.
    2) Tälje har sämsta snittet i serien men har en match som är fel ifylld där de har 1200 åskådare typ.
    3) Karim bästa pg haha leder turnovers ganska rejält också vilket är prio ett för en ren PG.

    Kan vara bra med lite research ibland.

  2. Stefan

    Ojoj, vadan den bistra tonen?

    1) Du har säkert rätt där, jag borde ha tittat på formkurvorna vilket jag villigt erkänner att jag inte gjorde.

    2) Åskådarsiffror är aldrig att lita på överhuvudet taget. Jag förstår att ett fel begåtts i det här fallet och att Tälje inte alls har bra publik. Nu när du säger det vill jag minnas att man var sämst av alla lag på den fronten i fjol. Men jag tycker det är mycket krävt av mig att jag ska hålla koll på huruvida Tälje rapporterar mer eller mindre felaktiga publiksiffror än vad andra lag gör.

    3) Steve Nash har konsekvent legat topp tre i NBA:s turnover-liga, ändå har han ansetts vara världens bästa point guard i flera års tid. Jag tror att det är du som sätter lite för hög vikt vid antalet TO:s.
    Bästa point guard tycker jag förretsten inte heller inte att han är, med ”true” point guard menar jag endast spelfördelande kunskaperna och där tycker jag att han har få, om någon, överman i basketettan.

    Slutsats: Research kan absolut vara bra ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.