Stenjons röst

Da Capo!

Av , , Bli först att kommentera 0

Da Capo på utdöende?

 

Detta utmärkta radioprogram verkar vara på utdöende. Jag minns när det sändes på söndagar mellan kl 08-09. En bra tid för oss äldre. Men inte fick det vara kvar där inte. Någon klåfingrig på radion tyckte att vi i stället skulle ha ett nytt program på den tiden som skulle vara från 8:00 till 10:30. Hade inte sändningstiden från kl 09:00 räckt?

 

Så Da Capo förpassades till lördagsmorgnar kl 06-07. Men inte heller där fick det vara kvar. Nej nu ska vi höra Lisa Syrén hela morgonen och förmiddagen på lördagar. Varför gör ni på detta viset Sveriges radio? Jag jag ser ingen annan orsak än ett radion vill ta död på detta för oss äldre utmärkta program med en mycket bra programledare – nämligen Anders Eldeman. Som har tagit över alla dessa gamla låtar efter Lars-Göran Frisk.

 

Så går det att behandla de äldre idag tyvärr. Ingen bryr sig särskilt mycket om detta. Och visst det är ingen stor fråga som ”tävlar” med vården och omsorgen som är mycket viktigare. Men nog har Da capo en viss betydelse för de äldres välbefinnande?

 

Jag som är kunnig på dator och internet kan lyssna på Da Capo via datorn när det passar mig. Men hur många äldre har den möjligheten idag? Så kontentan av detta blir: Tänk om på radion, ta vara på Anders Eldemans kunskap och resurser och lägg detta program på tider där vi äldre lyssnar. Och även repriserna bör vara mer lyssnarvänliga. Hoppas det blir en debatt om detta ämne nu!
Stenjon

Bli först att kommentera

Hej världen!

Av , , 1 kommentar 0

Välkommen till Västerbottens-Kuriren – Bloggen. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller radera det. Sen är det bara att börja blogga!

1 kommentar