En grön tanke

Något som kommer att dyka upp titt som tätt på min blogg är de gröna frågorna. Dels naturligtvis eftersom jag jobbar med forskning inom miljöområdet men främst för att jag tycker att det är en viktig fråga att jobba med på många plan, inte minst det politiska. Jag tycker att miljöfrågorna är de viktigaste mänskligheten har att tampas med de närmaste decennierna, och här ingår ju även medborgarna i Vännäs med omnejd.

Tyvärr tycker jag att miljöfrågorna fortfarande får för lite tyngd på de politiska arenorna, särskilt på kommunnivå. Men nu är det hög tid att lyfta de lokala miljöfrågorna, och inom Centerpartiet är vi i full gång med att formulera vår gröna vision för Vännäs. Vi vill att kommunen ska utvecklas på ett långsiktigt hållbart sätt!

Vad tycker du?

Etiketter: , , , ,

10 kommentarer

  1. Ulf Eriksson

    Hej Stina,
    Uppskattar att du vågat kasta dig in i bloggosfären.
    Delar din åsikt om vikten av att lyfta miljöfrågorna
    i kommunpolitiken. Ser med spänning fram emot att få
    delta i Centerpartiets arbete för att formulera vår gröna vision i Vännäs. Vännäs kommun skall självklart vara med att utveckla samhället på ett långsiktigt hållbart sätt.

  2. Leif Eriksson

    Jättebra att Du klarar strupen och skriver.

    Hållbarhet kan till en början verka ofantliga och ogreppbara för oss vanliga dödliga, något som bara kan lösas av dom på toppen av gödselstacken. Men så är det verkligen inte, utan vi vanliga människor kan faktist göra skillnad i vardagen. Många gånger bara genom att tänka till en gång extra med lite ”grönare glasögon”.

    Vad som vi i kommunens stora gröna parti dessutom kan göra är att vara in(C)piratörer både inom kommunens förvaltning och i våra kontakter med medborgarna. Ett sätt var den goda C-uppslutningen i torsdags på LRF:s matupprop.

  3. Stina Jansson

    Svar till Leif Eriksson (2010-04-17 21:05)
    Hej Leif! Håller helt med dig. Visst kan det verka ogreppbart men alla kan bidra, och då är det viktigt att ”toppen av gödselstacken” gör det lätt för folk att göra miljövänliga val!

  4. Sixten Jonsson

    Hej Stina

    Vad säger du om att flygtrafiken står stilla i stora delar av EU på grund av askmolnen.Bra för miljön eftersom flyget förbrukar mest icke förnyelsebart bränsle per tonkm av alla transportslag.Förresten konstigt att flyget är skattebefriat eftersom miljöpåverkan från fordon brukar betyda skatt och avgifter.Eller använder man bara ordet miljö för att skatteoptimera som Miljöpartiets föreslagna höjning av bensinskatten och än värre med kilometerskatt på
    tung trafik.Var finns logiken.

  5. Stina Jansson

    Svar till Sixten Jonsson (2010-04-18 13:51)
    Ja du, den här krisen med helt stängda luftrum över större delen av norra Europa leder ju till att planen blir kvar på marken, men folk löser ju sina transportbehov på alla upptänkliga andra sätt så jag har svårt att tro att det här leder till en positiv effekt för miljön.
    Det här med att genom beskattning tvinga fram miljöförbättringar är jag mycket tveksam till, ett framtida bloggämne känner jag.

  6. Åke Sandström

    Helbra Stina !
    Nu kör vi så det ryker (biogas så småningom…?)med vårt projekt Gröna Granna Vännäs – helspännande !
    Centerpartiet är Alliansens gröna röst på riksplanet och skall bli det även lokalt i Vännäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.