Såhär såg frisyren ut innan besöket hos Art by Wixners. Hur den såg ut efteråt?

DSC_2697

I fredags morse (23/9) var jag och besökte Art by Wixners för att få mig en ny frisyr. En tid var bokad med tredje generationens ägare av salongen, nämligen Jonas Wixner. Det var första gången jag gick till honom. Att döma av delar av hans CV såsom:

  • En av fyra nominerade till årets frisör i Sverige 2014.
  • Ambassadör för Intercoiffures program ”Education for Life”.
  • Utbildare av andra frisörer i Sverige som sax- & klipptekniker.

var jag på förväg helt övertygad om att jag skulle gå därifrån med ett tillfredsställande resultat. Mitt hår blir oerhört tjockt när jag inte har klippt mig på 3-4 veckor, nu hade mitt hår inte sett saxen på 5-6 veckor, så Jonas hade verkligen en ordentlig Ryamatta att jobba sig igenom. Det jag hade klart för mig innan var att jag vill ha kortare hår på sidorna och lite längre mitt på huvudet, med en successiv övergång från det korta på sidorna till det långa på huvudet. Det var preferenserna jag gav Jonas att utgå ifrån när han konsulterade om vad som skulle passa mig och min ansiktsform.

 

Jonas Wixners kommentar om klippningen:
 – När det gäller klippningen så var det mycket volym på sidorna just över kronpartiet, och där ska det vara kortast för att få bäst form och formen vi skapade efter var en maskulin rak form.
Sen ville vi bygga upp lite volym uppe på hjässan och skapa en frisyr med många variationer så att håret kan ligga åt sidan, snett bakåt, bakåt och framåt, allt för att man ej ska bli så less på frisyren om man har samma varje dag.
Min övertygelse om ett tillfredsställande resultat, som jag på förväg hade slog sedermera också in.
Såhär blev nämligen resultatet:
DSC_2707

Den nya frisyren får ett léende och tummen upp!

DSC_2714

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill ni boka en tid hos Art By Wixners når ni dem på telefonnumret 090-77 23 16

Ha det fint och SuitUp!

Rasmus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.