Härlig skidåkning

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej!
Å vad skönt, vi är äntligen framme i Åre. Resan hit var allt annat än smdig. Först och främst var vi så sent ute så vi kom inte iväg förens runt två på eftermiddagen. Vi planerade att åka klockan nio på morgonen så det var inte så super roligt. Sen så körde vi fel för jag envisades att GPSen på mobilen visade fel… men det visade sig att det var jag som hade fått allt om bakfoten.

Ja ja nu är vi framme vilket är det viktigaste. Jessica är sådär lagom trött på både resan och lite på min envishet. Får gottgöra henne med lite middag ikväll.

Imorgon bär det av och göra skidbackarna osäkra. Så håll i hatten och se upp i backen!

 

rg_1031952_w300

 

 

Bli först att kommentera

Nytt år nya tag

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej!

Hoppas ni har det bra allesammans! Tiden bara flyger iväg och det gjorde även jul och nyår. Hittade ni på något skoj under ledigheten?

Vi firade jul med familjen vilket var super mysigt. Visst blev det lite hetsigt att hinna med och träffa både min familj och Jessicas familj men det hör väl till.

Fick förövrgt skidglasögonen som jag önskade mig… det blir perfekt för vi ska iväg på skidresa om två veckor. Åre blir det den här gången så vi hoppas på mycket snö! Både jag och Jessica känner att vi måste komma bort lite. Det har varit en hektisk start på det nya året så det vore skönt att bara stänga av ett tag. Rensa skallen med skidor och lite egentid är ju aldrig fel eller hur?

 

Det var allt för den här gången hörs snart igen!

 

Bli först att kommentera

Jultider

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej,

visst är det härligt att december snart är här. Ute är det vitt och kallt och det är dags att plocka på sig de riktiga vinterkläderna.

Vad önskar du dig i julklapp? Själv skulle jag vilja ha ett par riktigt snygga skidglasögon från OAKLY vi får se om jag råkar köpa ett par sådan till mig själv senare. :) Till helgen är det dags för årets första skidresa. Det ska bli toppen! Kåbdalis står på menyn!

Ha en trevlig helg!

Bli först att kommentera

Våren kommer till norrland

Av , , Bli först att kommentera 1

Norrland är härligt så här års… I helgen blir det några sista skiddagar när vi drar till Riksgränsen och åker lite midnattsåkning. Det lär ju finnas en hel del snö kvar där uppe så det ska bli härligt att röra på benen igen. Att vara kontorsråtta har ju vissa nackdelar.

Bli först att kommentera

Helgåkning

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag är äntligen fått åka lite skidor. Riksgränsen är fantstiskt så här års. Vi var uppe i helgen fredag till söndag och resan bjöd på några riktigt bra åk. Som äkta nörd åkte jag både snowboard och skidor. Min polare åker monoski och jag måste erkänna att jag är rätt sugen på att pröva det med. Fick några fantastiska dagar. Det hade kommit en del nysnö så det fanns puder att åka på i offpisten. Jag hade dock glömt min lavinutrustning så jag vågade inte åka för långt ut. Det var lite synd, men det kommer väl nya möjligheter framöver. Vi har bokat in oss om en månad igen här så hoppas på bra väder.

Jag funderar starkt på att skaffa mig en monoski. Min polare säger att det är ganska enkelt, bara man vågar ta fart. Sedan har man ju inte riktigt samma balans som när man åker skidor och kan ”sära” på benen. En monoski skida är bara 18 cm bred så det är lite drygt en vanlig bred skida. Man får väl använda stavarna lite mer helt enkelt. Det ser ju dock rätt coolt ut att flyga ner för backarna. Det ska vara extra bra att åka off pist med monoski.

Bli först att kommentera

Hemavan

Av , , Bli först att kommentera 0

Det blev en härlig helg med skidåkning. Det var riktigt bra backar och vi har båda pigga i benen. Bra skidåkning på dagarna och en bit god mat på kvällen. själv fick jag en fin plankstek medan frugan käkade lax. Alla nöjda och glada. Dessutom stannade vi över till söndagen och hann åka i flera timmar även den dagen. Känns som en uppiggande helg med mycket frisk luft…

Bli först att kommentera

Skidåkning till helgen

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej,

det ser ut att bli bra väder på alla hjärtans dag… det ska firas med en tur upp till Hemavan. Vi har inte bestämt om vi stannar över natten eller om vi bara är där över dagen. Det blir iallafall inte sovmorgon imorgon utan vi ska åka hemifrån vid 6 så man hinner med lite skidåkning… Lutar mot att skidåkning hela helgen… bara det inte börjar snöa för mycket på söndag, det blir ju så dålig sikt i backen då.

Jag önskar er en trevlig helg! Vi ses igen nästa vecka!

 

52729

Bli först att kommentera

Tiden går snabbt

Av , , Bli först att kommentera 0

Gud vad tiden får snabbt. det är svårt att tänka sig att det redan är fredag. Det var ju just måndag. Vad händer egentligen med all tid???

När man var liten så gick tiden långsamt. Man satt i skolbänken och lyssnade på lärarens pladder. Även om jag gillade skolan så var helgen helt klart bättre, med matcher och kompisar. Nu för tiden känns det som tiden bara flyger fram. Även om man hinner med mycket så går veckodagarna bara snabbare och snabbare…

Stanna klockan! Kanske borde vi pröva att inte ha på oss klockan så mycket… Försöka att bara njuta av nuet.

 

remontoire_ancre_ligne_droite_15_rubis_levee_visible_anti-magnetique_double_plateau_spiral_breguet_antique_pocket_watch

Bli först att kommentera

Sitter på tåget till Skellefteå

Av , , Bli först att kommentera 0

Själv är jag påväg till Skellefteå. Jag har ett möte där med några affärsbekanta. Vi har lite planer på att göra affärer ihop inåt landet. Just nu finns det en hel del skog till salu som vi har tittat på. Många tycker att priserna är höga och jag ska inte diskutera om det är så eller inte. Som skogsmästare, eller åtminstone med en master i skogsteknik har jag mina egna idéer om vad som är en bra affär och vad som inte är det. Hur som helst ska det bli roligt att träffa mina gamla polare.

Gud va mycket snö det är ute. Svårt att tro att det är sant. Jag har hört att det är ännu mer snö uppåt landet, för att inte tala om i inlandet.

snö

Bli först att kommentera

Jessica sjuk

Av , , Bli först att kommentera 0

Det börjar inte så bra det här. Jessica tvingades vara hemma från jobbet idag eftersom hon hade feber i morse. Hon var inte alls kaxig utan låg och tyckte synd om sig själv i soffan när jag gick till jobbet. Jag hoppas hon kvicknar till under dagen. Tips, bästa medicinen är att skratta mycket. Därför köpte vi förra veckan Friends boxen med 230 avsnitt av skratt! Friends är verkligen en underbar tv-serie som håller hög kvalitetet rakt igenom! b2736b74-12e2-4920-b74b-5e8f7ef1a76c

Vem som helst kan kvickna till av en rejäl dos humor och skratt är den bästa medicinen eftersom skratt frigör massa bra ämnen i kroppen så att vi mår och känner oss bättre!

Bli först att kommentera