Mikael Sundling (M) Tvärålund

TVÄRÅLUND DE DU!

Nötter

Av , , Bli först att kommentera 29

Nina Loughlin angriper mig i sin blogg. Jag skrev följande i en persons status på facebook: Håller med Jeanette till fullo. Ha en bra helg. Och du! Bry dig inte om vad enskilda vilsna nötter häver ur sig. De finns mycket annat att ödsla tid på:)

Detta för att Nina skrivit följande: Var det hon som lovade 2 miljarder till inlandsinnovation? Tog du pengarna till perrongen i Tvärålund eller vad gjorde ni med pengarna?

Ett mycket tråkig påhopp av en ledande Socialdemokrat i Vindeln måste jag påstå!!

Direkt så blir jag anklagad för taskig kvinnosyn! Börjar bli mäkta less på de kvinnor som utnyttjar ordet taskig kvinnosyn, härskarteknik mm. I detta fallet vill Nina flytta fokus, vilket kan vara förståeligt då hon angripit en kvinna själv=( Kan ej publicera facebookkonversationen då det inte är min. Men ni som vet vad det handlar om förstår.

Varför jag ser mig tvungen att skriva är för att Nina påstår att Ewa-Maj understöder min kommentar! Detta är LÖGN. Hon gillar inte alls min kommentar och skriver dessutom sin kommentar före min. Att försöka misskreditera mig kan jag ta Nina men att hoppa på Ewa-Maj utan att hon har ett dyft med saken att göra är så lågt=( Förväntar mig att du ber Ewa-Maj om ursäkt. Jag behöver ingen då jag vet vad du tycker om mig redan. Har ju trots allt enligt dig dålig ”kvinnosyn”!

Avslutar med följande: CEMR – en jämställdhetsdeklaration som hela Europa skrivit under. I deklarationen understryker man alla människors lika värde, oavsett om du är kvinna eller man – Gäller den ej ledande Socialdemokrater i Vindeln?

/ Sunken

PS: Vi lär nog få ett relativt smutsig valår i Vindeln är jag rädd! Kan förstå det då vi i alliansen lyckats mycket bra med styrandet av vår kommun under den tid vi styrt tillsammans. Att de oppositionella försöker hoppa på enskilda politiker är ett tecken på att de saknar en egen politik.

nötter

Bilförmåner i Vindeln

Av , , 3 kommentarer 16

Under den senaste tiden har det varit en hel del skriverier om Vindelns
kommun och i synnerhet om vår kommunchef tillika Vd för Vindelbostäder
Mikael Salomonssons (MS) bilförmåner och tankkort. Medierna har vinklat
detta till att hela problemet och ansvaret ligger på MS det är inte hela
sanningen, arbetsgivaren har ett större ansvar.

MS anställdes som Vd för fastighetsbolaget 2008, i hans lön ingick en del
som tjänstebil, vilket är helt normalt, MS tar upp förmånsvärdet och skattar
för detta och arbetsgivaren betalar in sociala avgifter på beloppet ifråga.
Utöver detta fick han ett tankkort utställt på VIBO, även detta ett normalt
förfarande dock inte så vanligt. Avtalet förhandlades fram av dåvarande
ordföranden i Vindelbostäder Rune Sjöström.

2011-01-01 anställdes MS som kommunchef 75% och Vd i Vindelbostäder 25% hans
lönekostnader fördelades utifrån detta även bilförmånen. 2013-01-01
omförhandlades MS lön och bilförmånen togs bort och ersattes med högre fast
lön. Största skälet till att bilförmånen togs bort var den avundsjuka som
fanns mot att MS hade bilen i fråga. Bilen behölls av bolaget tills vidare
för tjänstekörning och MS behöll tankkortet, bilen måste även
fortsättningsvis tankas.

Efter detta startar drevet mot MS bilförmån ledda av revisionen med Roland
Fredriksson (s) i spetsen. Det normala hade varit att löneavdelningen
kontaktat MS och ifrågasatt om allt var rätt och sedan lämnat in en
komplettering till Skatteverket. Icke, syftet var att smutskasta MS så
mycket som möjligt och stoppa upp det förändringsarbete han påbörjat inom
kommunförvaltningen. För att få ändå större verkan så kopieras MS
lönebesked och delas ut på samhället, även om allt är offentligt så måste
man som revisor sätta gränser. De flesta har familj och vänner.

MS har självklart ett ansvar i detta, han ska veta att också resor till och
från arbete ska förmånsbeskattas.

Politiken har större ansvar, det är ett arbetsgivaransvar att löner,
löneförmåner och skatter redovisas in på rätt sätt. Tydligen brist på
kunskap inom organisationen då detta inte gjorts.

Media har också ett ansvar, 80000 kr som betalades ut för sk mer/övertid
hade ingen koppling till bilförmånen som man vinklat detta till. Det avsåg i
första hand det merarbete som MS lagt ner på Renforsskolan mm. Utöver
detta, näthatet som frodas anonymt på kommentarsfälten.

Revisionen har ansvar, hur kunde de proffsrevisorer som köpts in för dyra
pengar missa detta, VIBO har haft rena revisioner under flera år.
Lekmannarevisionen…. Man saknar ord.

Medborgare och anställda har också ansvar, det är politikerna ni ska skälla
på inte enskilda chefstjänstemän, de utför de uppdrag vi politiker ger
dem.

Hela detta drev som tagit sig mycket otrevliga former för MS beror på att
ingen förmånsbeskattning på resor till och från jobbet skett. Åter igen,
arbetsgivarens ansvar att redovisa in skatter och avgifter.

Vi har även fortsättningsvis fullt förtroende för Mikael Salomonsson och
kommunens ledningsgrupp även för gamla och nya styrelsen i Vindelbostäder
AB.

Allt detta skrivande och tyckande har kostat Vindelns Kommun 24000 kr
(sociala avgifter på MS pendlingsresor till och från jobbet), kommunens
bruttobudget är ca 400 mkr/år. Dessutom gett kommunen dålig reklam.
Var det värt det?

Gruppledare:Tomas Nilsson
Nya Moderaterna i Vindeln

Varg var Jämthund

Av , , 7 kommentarer 16

I Gårdagens VK publicerades en artikel där en röjare sa att han med 100% säkerhet stött på en varg. Fick nyss ett mail av en jägarkompis som visar att den påstådda vargen var en helt vanlig Jämthund (Älghund). Hur kan vi vara så säkra på det undrar ni säkert. Enkelt hunden har en pelj som tydligt visar var den hållit hus. Tid plats och hundens uppförande gör så att vi med säkerhet kan säga att det var just en hund som hälsade på röjaren.

Jämthunden är relativt lik en varg och kan nog av de som inte är jätteinsatt blandas ihop med en varg. Nu färdigsnackat här kommer bevisen! Första bilden som VK publicerat visar var mötet mellan Röjaren och Hunden ägde rum. Sen ser ni bilderna på hur hunden rört sig. När ni rett ut det förstår ni att vi kan lägga ner vargteorin.

/ Sunkén

Länk till artikeln:  http://www.vk.se/747565/motade-varg-med-rojsag

Gårdagen!

Av , , 4 kommentarer 9

 

M, C, KD & FP har igår tillsammans beslutat om att anta en stabil budget med tanke på förutsättningarna. Satsningar på såväl skola och äldreomsorg rymms. Men ett varningens finger! Vänder inte flyttlassen från vår underbara kommun så kommer 2014 och framåt bli betydligt tuffare att få ihop.
 
Som det sett ut från åren då vi tillsammans tog över kommunens ledning så har det gått riktigt bra ekonomiskt. Solklart har förändringsprocesser genomförts och det har krävts en hel del obekväma beslut.
 
Vi har även drabbats av en del olyckliga händelser som påverkat vårt resultat negativt. Renforskolan är ett exempel som har kostat och kommer att kosta oss massor med pengar innan den åter igen kan tas i bruk. Dessa pengar har inte varit budgeterade utan har fått lov att tas från befintligt kapital. Men vi är alla medvetna om att det kommer att kosta och måste få kosta för att vår personal och våra elever ska kunna vistas i lokalerna utan att ohälsa ska uppstå.
 
Men jag kan stolt säga att vi har en av landets bästa skolor och äldreomsorg. Att vi dessutom har en personal som tillsammans orkar med flytt och omstruktureringar mitt under en termin är jag/vi hemskt stolta över. De gör ett fenomenalt jobb med tanke på omständigheterna.
 
Trots att en del kontaktat mig och menat att jag ska lyfta fram majoritetens politik och inte lägga ner någon möda på de som gnäller. Kan jag inte låta bli att nämna Socialdemokraternas agerande under dagen. Ett märkligt fullmäktige där frågor från S-gruppen haglade, detta innebär med automatik att alla inte blir besvarade då inte alla svar kan levereras vid sittande bord.
 
Socialdemokraterna kom inte med något eget skuggbudgetförslag, förutom en skrivelse utan redovisade konsekvenser (inga ramar mm) inför budgetåret 2013. Den innehöll en massa text men inte vad deras förslag kommer att kosta oss skattebetalare. Kan med lätthet säga att deras önskelista skulle komma att innebära kostnadsökningar inom i princip alla nämnder. Så när de kom på att man borde ha ett förslag där man kan jämföra mellan förslagen med siffror la de ner sina röster. Med andra ord så tar de inget ansvar för kommunens ekonomi året framöver=(
 
Mycket tråkigt med tanke på att 2014 och framåt ser dystra ut med tanke på de budgetprognoser som vi fick redovisade för oss under gårdagen=(
 
/ Sunken
 
 

 

Intressant KF idag!

Av , , 2 kommentarer 8

 

M, C, KD & FP har idag tillsammans beslutat om att anta en stabil budget med tanke på förutsättningarna. Satsningar på såväl skola och äldreomsorg rymms. Men ett varningens finger! Vänder inte flyttlassen från vår underbara kommun så kommer 2014 och framåt bli betydligt tuffare att få ihop.
 
Som det sett ut från åren då vi tillsammans tog över kommunens ledning så har det gått riktigt bra ekonomiskt. Solklart har förändringsprocesser genomförts och det har krävts en hel del obekväma beslut.
 
Vi har även drabbats av en del olyckliga händelser som påverkat vårt resultat negativt. Renforskolan är ett exempel som har kostat och kommer att kosta oss massor med pengar innan den åter igen kan tas i bruk. Dessa pengar har inte varit budgeterade utan har fått lov att tas från befintligt kapital. Men vi är alla medvetna om att det kommer att kosta och måste få kosta för att vår personal och våra elever ska kunna vistas i lokalerna utan att ohälsa ska uppstå.
 
Men jag kan stolt säga att vi har en av landets bästa skolor och äldreomsorg. Att vi dessutom har en personal som tillsammans orkar med flytt och omstruktureringar mitt under en termin är jag/vi hemskt stolta över. De gör ett fenomenalt jobb med tanke på omständigheterna.
 
Trots att en del kontaktat mig och menat att jag ska lyfta fram majoritetens politik och inte lägga ner någon möda på de som gnäller. Kan jag inte låta bli att nämna Socialdemokraternas agerande under dagen. Ett märkligt fullmäktige där frågor från S-gruppen haglade, detta innebär med automatik att alla inte blir besvarade då inte alla svar kan levereras vid sittande bord.
 
Socialdemokraterna kom inte med något eget skuggbudgetförslag, förutom en skrivelse utan redovisade konsekvenser (inga ramar mm) inför budgetåret 2013. Den innehöll en massa text men inte vad deras förslag kommer att kosta oss skattebetalare. Kan med lätthet säga att deras önskelista skulle komma att innebära kostnadsökningar inom i princip alla nämnder. Så när de kom på att man borde ha ett förslag där man kan jämföra mellan förslagen med siffror la de ner sina röster. Med andra ord så tar de inget ansvar för kommunens ekonomi året framöver=(
 
Mycket tråkigt med tanke på att åren 2014 och framåt ser dystra ut med tanke på de budgetprognoser som vi fick redovisade för oss under dagen=(
 
/ Sunken
 
 

 

Öppet brev till landstingsrådet Peter Olofsson

Av , , 2 kommentarer 20

Hej på er mina trogna läsare. Blev kontaktad av en god vän som jobbar inom samma gebit som jag gör dvs. Skogsbruket! Denne tipsade mig om ett öppet brev som de tillsammans med andra stora skogsbolag skickat till Landstingsrådet Peter Olofsson. Efter att ha läst igenom detta så blir det en blogg igen!

Brevet som storskogsbruket tillsammans skrivit gör mig hemskt glad av olika anledningar, men att även dessa nu försöker få Socialdemokraterna i landstinget att förstå att borttagande av ambulanser i Åsele och nedläggning av akutsjukvården i Dorotea kommer att innebära ett stort arbetsmiljöproblem för oss som är verksamma inom skogsbruket, är bra för tydligen begriper de inte själva problemet! Nu till det öppna brevet!

Öppet brev till landstingsrådet Peter Olofsson, ordförande i Landstingsstyrelsen,

Västerbottens läns landsting.
2012-07-10
Försämrad akutsjukvård i Västerbottens inland oroar skogsnäringen
I mediedebatten har vi kunna följa att Västerbottens läns landsting har fattat beslut om besparingar och nedläggningar av ambulanser i Åsele och nedläggning av akutsjukvården i Dorotea. Detta är beslut som vi från skogsnäringen följer med oro, med hänsyn till arbetssäkerheten för våra anställda och tryggheten för de boende i Västerbottens inland.


Vi i skogsbruket arbetar med systematiskt arbetsmiljöarbete och gör årligen utvärderingar och riskanalyser av våra arbetsplatser för att förebygga tillbud och olycksfallsrisker. Detta för att undvika olycksfall som i värsta fall kan resultera i sjukskrivningar och rehabiliteringar som är mycket kostsamma för både arbetsgivare och samhället i stort. Vi hoppas att vår arbetsmiljöinsats ska resultera i tryggare och säkrare arbetsplatser för våra medarbetare och även bidra till att göra vår bransch attraktiv att jobba i.


Skogsnäringen är en bransch med väldigt få olyckstillbud. Men när allvarliga olyckor trots allt inträffar är vi alla beroende av en fungerande offentlig akutsjukvård. Kvalificerad ambulansverksamhet, med riktiga utryckningsfordon, och akutsjukvårdspersonal kan vara direkt livsavgörande.
I Västerbottens skogs- och träindustrier arbetar cirka 5 000 personer direkt inom skogsbruket, trävaruindustrin samt massa- och pappersindustrin. Den indirekta sysselsättningen är betydligt större om man räknar in de branscher som levererar varor och tjänster till den skogsbaserade industrin och de jobb som skapas längre fram i förädlingskedjan.


Skogsnäringen är ryggraden i svensk ekonomi och Västerbotten är Sveriges näst största skogslän. Näringen är beroende av ett levande inland – eftersom skogen växer där den står och bara kan skötas på plats – och att människor i glesbygden har möjlighet att bo kvar och vara verksamma på sin hemort. Vi arbetar intensivt med att främja skogen och skogsnäringen som framtida yrke i länet samt att öka kunskapen och intresset för skogen. Nu är vi oroliga för att besluten om nedläggning av akutsjukvården kommer att göra inlandskommunerna mindre attraktiva för såväl nuvarande som framtida arbetskraft.


Landstingets beslut om nämnda neddragningar i Åsele och Dorotea har motiverats med budgetprioriteringar i ett helhetsperspektiv. Vi hoppas att landstingsrådet Peter Olofsson, som också är ledamot i ledningsgruppen för skogslänssamarbetet, även kan inkludera skogsnäringens syn på helhetsperspektivet.


Holmen Skog
Allmänningsskogarna i Västerbotten
Norra Skogsägarna
Västerbottens Skogsförvaltning,
SCA Skog
Skogssällskapet
SMF- Skogsmaskinentreprenörerna
Sveaskog, RO Västerbotten
Svenska kyrkan, Luleå stift
VMF Nord

Rapport om våra vilda djur

Av , , Bli först att kommentera 6

 Dags för en liten blogg igen !

Bengt-Anders Johansson (M) Riksdagsledamot och vice ordförande i Miljö och Jordbruksutskottet har tillsammans med Lars Hjälmered (M) Riksdagsledamot och ledamot i samma utskott, gjort en rapport om våra vilda djur! Äntligen ett parti som vågar säga vad de tycker i denna bredda och relativt infekterade fråga.

Ett lite urdrag från Rapporten!

Ett övergripande intryck är att tidigare skyddsjaktsregler i en del fall inte har varit tillräckliga för att säkerställa att människor som bor i vargtäta områden kan känna sig trygga i sitt vardagliga liv. Inför 2012 infördes ett förtydligande av jaktförordningen som innebär att Naturvårdsverket och Länsstyrelsen  nu kan besluta om skyddsjakt innan allvarliga skador har uppstått. Det är nu viktigt att följa utvecklingen av hur den nya lagen tillämpas och hur den kan bemöta det växande behov av skyddsjakt som finns i en del områden.  

• Vi föreslår att det tas fram klara och tydliga kriterier för att få till stånd en skyddsjakt  

• Vi föreslår att det tas fram en ”maximitid” inom vilken beslut om skyddsjakt ska tas.  

• Vi föreslår att man bör se över möjligheten att ta bort hela revir i län med stor vargtäthet. 

• För att möjliggöra samlevnad med växande rovdjursstammar föreslår vi att en översyn görs huruvida skyddsjakt på eget initiativ ska falla under grovt jaktbrott eller ej. 

Här kan ni läsa hela rapporten: http://bengtandersjohansson.files.wordpress.com/2012/06/rapport-vilda-djur1.pdf

/ Sunken