Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Nytt styre i Vindeln 2010 09 19

Vill börja med att varna mina läsare för en mycket lång blogg! Men ta er tid att läsa och sprid den gärna vidare om ni vill.

 
Ser att Dan Oskarsson (Vindelsocialdemokraternas namn utåt) tycker att vi Vindel-Moderater är passiva (Efter en dag utan politik på min blogg). Måste upplysa mina läsare och Dan att även jag har andra saker att hålla på med än att sitta framför burken. Men nu har jag tid. Tyvärr skriver(Klicka) Dan som ni alla ser inte ett ord om deras politik.
Men han roar sig med att sia om våran! Ta bara följande uttalande som han skrev i sin blogg och som han försöker få er att tro vi står bakom: Vilka usla tjänstemän som trängs som sardiner i kommunhuset. Detta tycker vi inte!
 
Att vi däremot ej varit överens med en av de ledande tjänstemännen (numera pensionär) har nog alla sett i min blogg. Detta har åtminstone jag lagt bakom mig. Med andra ord är det ett utagerat kapitel för min/vår del.
 
Vi har aldrig utmålat någon annan tjänsteman att vara usel som Dan påstår. Däremot så har vi velat göra besparingar på kommunkontoret, detta tycker jag inte är att kalla våra tjänstemän usla. Jag tycker att det är lite konstigt att direkt man ger sig på kommunhuset blir det ett sjujäkla liv, tror inte ni som läser att personalen inom omsorgen, skolan eller andra verksamheter mår illa när de hela tiden får höra att nya besparingar är på gång??? Besparingar är inte roligt för någon, men enligt mitt sätt att tänka är det ingen skillnad på folket som arbetar åt kommunen.
 
Tycker att Dan ska sopa rent framför sin egen dörr innan han ger sig på oss. Ni har de inom partiet som öppet kritisera en av våra ledande tjänstemän och jämför honom med tyrraner, kallar honom fackhatare mm. Dessutom påstår dessa att denne person kör runt med en bil som kommunen äger gratis. Rena och skära påhitt med andra ord. Upplysningsvis:  Ingen kan köra en tjänstebil gratis. De får betala förmånsskatt som alla andra. Om ni tar kontakt med berörd tjänsteman istället för att snacka massa skit bakom ryggen på densamma tror jag ni får en annan uppfattning.
 
Nu har jag luftat ur mig lite!
 
Till skillnad från Dan som representerar Socialdemokraterna i Vindeln, siar jag inte om deras politik, utan jag backar några år tillbaka. Deras politik är den som fört oss dit vi är i dag dvs. I en ekonomisk härdsmälta. De senaste 10åren som Socialdemokraterna styrt oss har ekonomin blivit sämre och sämre tyvärr. Därför anser vi att nytänk behövs för att vår kommun ska överleva. Vi älskar vår kommun, men när vi ser att verksamhet efter verksamhet monteras ner, så tror vi snart att vi är vid vägens ände. När vi är där kommer vi att bli tvingade att slå oss ihop med en annan kommun det är fakta. Men vi har inte gett upp hoppet ännu så därför har vi ett annat sätt att tänka på än Socialdemokraterna i Vindeln.
 
  • Vi vill att kommunens alla verksamheter ska tittas över av en extern konsult, för att om möjligt hitta effektivare sätt att driva dessa. Vi anser att nytänk behövs därför vill vi detta.  Det är enligt vårat sätt att tänka helt fel att utreda sig själv därför kommer en extern utredning att kosta pengar det förstår säkert alla. Men vi anser att den ger mer än vad den kostar. 
  • Vi vill försöka få till gemensamma förvaltningar med andra kommuner. Genom detta kommer vi att spara pengar då vi tillsammans delar på kostnaderna.  
  • Vi vill inte i första hand höja skatten.  Detta för att vi anser att om vi har högre skatt än våra större kranskommuner så kommer ALDRIG befolkningen att öka. Att jag själv eller vi som bor och verkar i kommunen kan avvara en hundring i månaden tror jag vi skulle acceptera. Men att förklara för en barnfamilj från tex Umeå att det kostar de ett par tusen mer per år att bo i Vindeln blir svårt. Att vi dessutom har höga  avgifter för vatten, avlopp och sophämtning, gör inte saken lättare att locka hit nya invånare.  
  • Vi vill se alternativa driftsformer av en del kommunala verksamheter. Detta för att vår personal ska få en eller flera arbetsgivare att välja mellan. Det i sin tur skapar trygghet anser vi. Om det dessutom visar sig att en extern aktör kan driva verksamheterna billigare än kommun är bra för oss alla. Kom ihåg att kommunen har ansvaret hur upphandlingen ska genomföras. Gör vi rätt vid upphandlingarna så kommer eventuella företag som inte är 100% seriösa att gallras ut. 
  • Vi vill att arrendet för vår fina camping ska vara högre än 20 000kr per år. Detta för att man ska kunna återinvestera och ytterligare göra vår gemensamt ägda camping ännu mer attraktiv. (Mer turister= Mer pengar in till skattekistan.)
  • Vi vill få till en utredning vad vårt förslag på en ny simhall, som skulle dockas ihop med fritidscentrum skulle kunna kosta. Enligt de vi pratat med så skulle energivinsterna bli ofantligt  stora. Detta skulle medföra lägra driftkostnad för kommunen. Att vi dessutom skulle få en ny simhall skulle nog uppskattas av många Vindelbor. Att vi dessutom skulle få en bra lösning på fritidscentrum kanske skulle kunna medföra att fler besöker den. (Mer besökare= Mer pengar in till skattekistan.) 
  • Vi vill införa arbetskläder till personalen i vård och omsorg. Detta kommer kommunen att tjäna på i längden då utredningar som gjorts visar att mindre sjukdomar sprids bland personal och brukare!

 
Detta var några punkter, men det är bäst att ge sig så att det inte blir allt för mycket att läsa, men jag återkommer med mera.  Avslutar med följande.
 
Var är våra kära Socialdemokrater?! Vilken politik anser dom ska få kommunen på fötter igen. Låt oss läsare se vad ni har för recept. Kan bara konstatera att deras politik lyser med sin frånvaro ännu! 19 sep 2010 kan ni om ni vill få en nystart i vår vackra kommun rösta på vi Moderater. Valet är ert mina vänner! (Vår laguppställning är på gång)

/Sunken

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Skall de slutna rummens politik fortsätta?

    Sossarna är det största partiet i dagens majoritet.
    Pga detta hänger det mesta på vad dom vill med vår kommun.
    Skall de fortsätta med garderobspolitiken?

  2. Grannbyn ;)

    Arbetskläder??
    Skaffa mer personal för tusan. Vi som jobbar inom vård och omsorg håller ju på att dräpa oss!!

  3. e.tykosson

    det är inte något problem med alliansens politik problemen är att städa ock återställa landet efter alianssens expriment eller tredje försöket att styra landet gud bevare oss för en fortsättning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.