Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Oppositionens såkallade säkerhets- och försvarspolitiska uppgörelse

Mona Sahlin,  Lars Ohly och Peter Eriksson presenterade sin såkallade säkerhets- och försvarspolitiska uppgörelse i Sälen igår, i vanlig ordning är de svåra att förstå. Att de kommer med gammal skåpmat och ofinanserade förslag var ingen överrasking må jag säga.

Jag tycker speciellt deras utspel om Afghanistan är lite konstigt, läget är så här! Oppositionens syn på insatsen i Afghanistan skall utredas hösten 2011. Det är bara det att riksdagen redan hösten 2010 skall fatta beslut om förnyat mandat för den svenska ISAF-insatsen. En eventuell socialdemokratisk regering skulle därmed vara beroende av stöd från Alliansen gällande Afghanistan.

Hur som helst försvarsminister Sten Tolgfors uttalar sig HÄR!
 
 
Att nuvarande regering har en bra inställning till försvaret har jag oftatst tyckt, och efter oppositionens utspel har detta stärkts ytterligare.
 
 
/Sunken
 
 

 

Etiketter: , , , , , ,

5 kommentarer

 1. Per-Ola Moström

  Den dagen likkistorna börjar komma åter till Sverige – kommer opinionen att tvinga fram en rättvis politik om Afghanistan!

  Vad har vi där att göra under Nato och USA:s ledning?
  Det är en strategi som har misslyckats i snart 10 år. Det har bara blivit värre och värre i landet!

  VP är rakryggad i den här frågan!
  Men tiden kommer att göra att fler kommer att ändra sig!

 2. Mikael Sundling

  Vi svenskar har ett samhälle där vi kan känna oss trygga i. Detta saknar i princip alla som bor i Afghanistan. Att vi kan bidra till att landet stabiliseras är jag stolt över.

  Hjälper vi inte invånarna i detta land är vi en stor bunt med egoister enligt mig själv. Kom inte dragande med att allt kan lösas på diplomatisk väg (det jobbas med det också), om detta hade varit lösningen hade troligen Afghanistan frågan varit löst för längesedan. Tyvärr är läget i Afghanistan ej bra och våra soldater riskerar sina liv, men gör vi inget så kommer aldrig invånarna heller att få det bättre.

 3. Mikael Hollmund

  Även om det tar mig emot så måste jag till viss del ge Moström rätt det är västvärdens arrogans som ger tändvätska åt terrorism och att talibaner får sympatisörer.
  Som jag ser det så måste det bli en lösning i mellanörsten för att vi ska komma till rätta med tokstollar som talibaner med flera.

 4. USA hataren kommer att få sig en betänkare

  Tvärtemot Moström så är jag glad att vi har USA.
  Jag tycker det är en självklarhet att lilla Sverige ochså skall hjälpa till, att det sedan är under ledning av Nato vad då? Det skulle förstås vara under något kommunistiskt styre för att passa vissa censurnissar.
  Titta på Haiti,vem är det som sätter in den största hjälpen? Jo USA, även när landet har det kärvt ekonomiskt där hemma så ställer dom upp.
  Man blir imponerad.

 5. Mikael Holmlund

  Själv är jag också stolt över våra killar och tjejer som väljer att åka ut i värden och försvara mänskliga rättigheter. Min enda tveksamhet är hur vi belönar dom som sätter liv och lem på spel. Som jag har förstått det så är betalningen inte bra men framför allt så är det behandlingen när dom kommer hem som inte är optimal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>